Φορολογικές δηλώσεις 2022: Είναι επίσημο – δόθηκε παράταση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμα υποβάλει δήλωση.

Έτσι μαζί με την λήξη της προθεσμία υποβολής θα λήγει και η προθεμσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία παραμένει στις 29 Ιουλίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δυο υπόχρεους δεν έχουν υποβάλει ακόμα φορολογική δήλωση, με την αρχική προθεσμία να έληγε στο τέλος Ιουνίου.

Ως εκ τούτου μ απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι «Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν».

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ