Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση φέτος

Τι ισχύει φέτος για τις φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα ανηλίκων, τους κατοίκους εξωτερικού, τους κληρονόμους αλλά και όσους έχουν κάνει έναρξη εργασιών

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν δήλωση φέτος

Στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ετήσιο ραντεβού με τους φορολογούμενους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι πύλες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξουν τον Μάρτιο για 6,4 εκατομμύρια νοικοκυριά. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η ΑΑΔΕ θα πρέπει να διαθέτει τα στοιχεία για τις αποδοχές των φορολογούμενων που θα είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση, να έχει εκδώσει τα νέα έντυπα της φορολογικής δήλωσης, τις νέες αποφάσεις και εγκυκλίους και το φυλλάδιο με τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

Την ηλεκτρονική πύλη myAADE για την συμπλήρωση και υποβολή του νέου εντύπου Ε1 θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά φέτος:

  •  Κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
  • Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν κάνει έναρξη εργασιών ατομικής επιχείρησης, υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος σε κάθε περίπτωση.
  • Οι κάτοικοι εξωτερικού είναι υπόχρεοι για υποβολή δήλωσης μόνο όταν αποκτούν πραγματικό εισόδημα φορολογούμενο με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. βάσει κλίμακας ή αυτοτελώς) ή απαλλασσόμενο από πηγές Ελλάδος.
  • Ο γονέας ή το μέρος συμφώνου που ασκεί τη γονική μέριμνα για τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων.
  • Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος ή ο δικαστικός εκκαθαριστής για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, ή δικαστικός εκκαθάρισης κληρονομιάς, αντίστοιχα.
  • Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.
  • Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνία με Βρυξέλλες για το πώς θα φτάσει η Ελλάδα στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος
χρηματιστήριο
Σταϊκούρας για Κομισιόν: «Με την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Ελλάδα»
Κομισιόν: «Πράσινο φως» για την αποδέσμευση 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Eurogroup