Φόρος εισoδήματος: Ο νέος «χάρτης» των πληρωμών μετά τις παρατάσεις

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε «μισή παράταση» στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ανακοινώνοντας ότι μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα μέχρι 30 Αυγούστου.

Φόρος εισoδήματος: Ο νέος «χάρτης» των πληρωμών μετά τις παρατάσεις

Ενώ το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει έναν μήνα παράταση για υποβολές και πληρωμές δηλώσεων φόρου εισοδήματος, την ίδια στιγμή  δεν επιτρέπει τους φορολογούμενους και τους λογιστές να κάνουν ήσυχα «τα μπάνια του λαού», δίνοντας παράταση έως τον Σεπτέμβριο όπως πολλοί ζητούσαν.

Εχθές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε «μισή παράταση» στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ανακοινώνοντας ότι μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμα μέχρι 30 Αυγούστου. Χωρίς πρόστιμο επίσης θα μπορεί να πληρωθεί και η πρώτη δόση μαζί με τη δεύτερη, έως στις 31 Αυγούστου.

Από την ίδια ανακοίνωση πάντως, δεν προκύπτει παράταση για την έκπτωση 3% σε όσους προβούν εμπρόθεσμα σε ολική εξόφληση του φόρου εισοδήματος τον Αύγουστο.

Συνεπώς, στις επόμενες μέρες ή ώρες, θα πρέπει να παρακολουθούν οι πολίτες πότε θα εκδοθούν οι αποφάσεις, οι οποίες θα ξεκαθαρίζουν αν το υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει και τις περιπτώσεις αυτές -ή αλλιώς θα χάσουν την έκπτωση όποιοι κάνουν χρήση των παρατάσεων και σπεύσουν να εξοφλήσουν τον Αύγουστο αντί Ιούλιο. Επί τους παρόντος πάντως, έκπτωση 3% για πληρωμές μετά τις 29 Ιουλίου πρέπει να μην θεωρούνται δεδομένες.

Έκτακτη παράταση εκπλήρωσης υποχρεώσεων έδωσε επίσης χθες η κυβέρνηση και για όσους είδαν το σπίτι τους, η επιχείρηση, η παραγωγή ή οι καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις πυρκαγιές που σάρωσαν πολλές περιοχές της Αττικής –και όχι μόνον. Με τα νέα δεδομένα, οι ημερομηνίες πληρωμών φορολογικών αλλά και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες μετατίθενται αυτομάτως κατά 6 μήνες, ενώ απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ για 3 χρόνια.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ