Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 – Αγωνιούν οι κάτοικοι – Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μακρίσια Κρεστένων.

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Νεότερη ενημέρωση 22.00: Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στα Κρέστενα Ηλείας με την πυρκαγιά να κατευθύνεται νοτιοανατολικά προς το χωριό Γρύλλος και την περιοχή Άγιος Αθανάσιος. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νοτιοανατολικό άξονα προς τα βουνά της Σμέρνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 43 οχήματα. Μέχρι τη δύση του ήλιου από αέρος ρίψεις νερού έκαναν δύο τράκτορες και τέσσερα ελικόπτερα.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροτοδασικές εκτάσεις. Στο χωριό Γρύλλος έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση ηλικιωμένων, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 για αποφυγή των μετακινήσεων στην περιοχή.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα κέντρα υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, και Ζαχάρως, καθώς και το Νοσοκομείο του Πύργου.

Νεότερη ενημέρωση 20.30: Εφιαλτικές μνήμες ξυπνούν στην Ηλεία, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο με επίκεντρο τα Κρέστενα.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007», περιγράφει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, Αναστάσιος Καρνάρος.

Μιλώντας στο Open, σημειώσε πως ευτυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή εγκλωβισμένους, ωστόσο υπάρχουν αρκετά νεκρά ζώα, ενώ έχουν καεί και σπίτια.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε πως «το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροτοδασικές εκτάσεις».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, σημείωσε πως «το πύρινο μέτωπο απλώθηκε σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων», προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Τελευταίες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής αναφέρουν πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νοτιοανατολικά προς το χωριό Γρύλλος και την περιοχή Άγιος Αθανάσιος.

Στο χωριό Γρύλλος έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση ηλικιωμένων, ενώ οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νοτιοανατολικό άξονα προς τα βουνά της Σμέρνας με τις επίγειες δυνάμεις, 4 Ε/Π και 2 Τρακτορες.


Νεότερη ενημέρωση 20.00: «Πολύ δύσκολη δασική πυρκαγιά» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (15:36) στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Πυροσβεστική: Δύσκολη η κατάσταση σε Ηλεία, Δαδιά και Λέσβο

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 43 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, λόγω ότι η φωτιά αυτή βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή ενεργοποιήθηκε από τις 17:10 το 112, όπου εστάλησαν μηνύματα για την αποφυγή μετακινήσεων στις περιοχές Κρέστενα, Φρύξα, Μακρίσια, Σκιλλουντία, ενώ έχουν γίνει εισηγήσεις για προληπτικές απομακρύνσεις λόγω του κινδύνου της πυρκαγιάς από Κρέστενα, Φρύξα, Σκιλλουντία, Γρύλο και Βρύνα.

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Νεότερη ενημέρωση 19.45: Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Νεότερη ενημέρωση 19.30: Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία.

Καίγονται καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αγροικίες και καταστήματα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να βγάλουν κόσμο από τα σπίτια και να διασώσουν ηλικιωμένους.

Έχει εκκενωθεί η κατασκήνωση της Φρίξας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην κοινότητα Καλυβάκια. Από εκεί μπορούν να τα παραλάβουν οι γονείς τους.

Η φωτιά έχει κάψει σπίτια στην Σκιλλουντία, ενώ κάτοικοι μεταφέρονται για ασφάλεια στο ξενοδοχείο «Αθηνά».

Επίσης έχουν καεί πολλά ζώα και γίνεται έκκληση από την Φιλοζωική Κρεστένων για βοήθεια.

Οχήματα της πυροσβεστικής από Αχαΐα κατευθύνονται προς Ηλεία για να συνδράμουν στην πυρόσβεση.

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς και το Γ.Ν. Πύργου

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής μόνο ένας πολίτης, που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά, έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

 

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: EUROKINISSI

Νεότερη ενημέρωση 18.30: Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Ηλείας, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ κινείται πλέον ανεξέλεγκτη προς Κρέστενα και ζητήθηκε η προληπτική εκκένωσή της.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια στην Σκιλλουντία και έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στο χωριό Γρύλος στην κατασκήνωση της Φρίξας.

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή. Επίσης εκκενώθηκε το Olympia camp.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρου, 24 οχήματα και από αέρος δυο τράκτορες και το Erickson που απογειώθηκε από την Ανδραβίδα.

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους που ανέφερε δασική πυρκαγιά σε Κρέστενα, Φρύξα, Μακρίσια, Σκιλλουντία Ηλείας, αποφύγετε την περιοχή.

 

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Αρχική ενημέρωση: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων το μεσημέρι της Κυριακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr ήδη  στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει κοντά σε λιοστάσια.

 

 

Δύσκολη νύχτα στα Κρέστενα: Ξυπνούν μνήμες του 2007 - Αγωνιούν οι κάτοικοι - Κάηκαν σπίτια και ζώα ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ