Φωτιά στην Πεντέλη: Το Υπουργείο Υγείας παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες

Το Υπουργείο Υγείας, παρέχει πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την φωτιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι).

Εκτός από τα καμένα σπίτια, τα αυτοκίνητα που έγιναν στάχτη και τις αμέτρητες καμένες εκτάσεις από τις φωτιές στην Πεντέλη, σοβαρές είναι οι συνέπειες και στην ψυχική υγεία των πληγέντων. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους πολίτες που το έχουν ανάγκη.

Το Υπουργείο Υγείας, παρέχει πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την φωτιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι).

Συγκεκριμένα:

Mέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά, μέσω της επιλογής 3.

Επίσης, παρέχονται πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν), μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκεται ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων.

Τέλος, πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας, «το Περιβολάκι»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ