Φωτιά στο Αντίρριο: Canadair βρήκε σε δέντρο και έσπασε κλαριά – Είχε Άγιο το πλήρωμα ΒΙΝΤΕΟ

Για καλή τύχη του πληρώματος, η σύγκρουση δεν ήταν τόσο ισχυρή.

Φωτιά

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης παραλίγο να σημειωθεί ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης από τον αέρα. Ενα Canadair προσπάθησε μια ρίψη από χαμηλό ύψος και όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η κάτω πλευρά του αεροσκάφους βρήκε πάνω σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα κλαριά του. Για καλή τύχη του πληρώματος, η σύγκρουση δεν ήταν τόσο ισχυρή.

Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, τα αποκαλούμενα και ως παλαιού τύπου. Είχε απογειωθεί νωρίτερα από 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα και επιχειρούσε στην πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην Ναύπακτο.

Κατά τη διαδικασία βουτιάς και άφεσης νερού, το αεροπλάνο δεν πήρε αμέσως ύψος, με αποτέλεσμα το αριστερό ακροπτερύγιο να βρει σε δέντρο. Αμέσως ο πιλότος δήλωσε emergency κι εν συνεχεία το προσγείωσε ασφαλώς στην 117 Πτέρυγα Μάχης.

Αυτή τη στιγμή, οι τεχνικοί κάνουν επιθεώρηση στο λαβωμένο αεροπλάνο.