Φωτιά Τριταία Αχαΐας: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, ποια η κατάσταση στους οικισμούς που επλήγησαν ΦΩΤΟ

Ποιους ευχαριστεί ο Δήμος Ερυμάνθου για τη συμβολή τις δραματικές ώρες της πυρκαγιάς στην Τριταία Αχαΐας.

Καμμένα στον Ερύμανθο Αχαΐας

«Φως» αισιοδοξίας στο μαύρο της καμένης γης που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα στη Δημοτική Ενότητα Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, έδωσαν φορείς, εθελοντές, σύλλογοι και πολίτες που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους πυρόπληκτους, αλλά και να αποκαταστήσουν ζημιές στο δίκτυο υποδομών, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος.

Καταστροφική πυρκαγιά στην Τριταία Ερυμάνθου Αχαΐας

Φωτιά Αχαΐα: Καταστροφή για περισσότερα από 30.000 στρέμματα σε 12 ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ερυμάνθου θέλει και δημόσια να ευχαριστήσει τον ΔΕΔΔΗΕ που άμεσα απέστειλε τεχνικά συνεργεία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να έχουν ρεύμα και πάλι σε λιγότερο από 24 ώρες σχεδόν όλα τα χωριά και οι οικισμοί που επλήγησαν από τη φωτιά, όπως το Άνω Μαστραντώνη, η Ράχη, η Ρουπακιά, η Αγία Βαρβάρα και ο Γάλαρος, ενώ τοποθετήθηκε και γεννήτρια στο Κάλφα για την προσωρινή εξυπηρέτηση των κατοίκων. Οι εργασίες συνεχίζονται, ώστε να έχει ξανά ρεύμα και το τελευταίο σπίτι.

Συσκεψη για την αποκατάσταση των ζημιών από τη φωτιά στον Ερύμανθο Αχαΐας

Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμη για τη συνδρομή με μηχανήματα και υδροφόρες, καθώς και τη διάθεση ζωοτροφών για τους πληγέντες κτηνοτρόφους.Παράλληλα, για τη συγκέντρωση ζωοτροφών ο Δήμος ευχαριστεί τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ερυμάνθου για την μεγάλη κινητοποίηση που έχει κάνει.

Θεόδωρος Μπαρής, Φωκιών Ζαϊμής στο πύρινο μέτωπο

Ζωοτροφές στον Ερύμανθο

Εξίσου καταλυτική όμως, ήταν και η συμβολή των προέδρων των Κοινοτήτων, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα τόσο στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κατευθύνοντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης, όσο και στην παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους συνδημότες μας. Ακόμη, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που με τα μέλη τους και άλλους εθελοντές δασοπυρόσβεσης, καθώς και πολίτες από κάθε γωνιά της Αχαΐας βρέθηκαν στο πλευρό του Δήμου και των πληγέντων.

Τέλος, ο Δήμος ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛΑΣ. για τον επιχειρησιακό τους ρόλο και το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας για την υποδειγματική λειτουργία του τις δύσκολες ώρες της πυρκαγιάς, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και φροντίδα σε όσους χρειάστηκαν.

Κόλαση φωτιά στην Τριταία Ερυμάνθου Αχαΐας

Την ίδια ώρα, ο Δήμος έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και στην αποκατάσταση της υδροδότησης στα χωριά και στους οικισμούς που επλήγησαν με τα συνεργεία να δίνουν «μάχη» με το χρόνο. Ήδη έχει αποκατασταθεί η ύδρευση σε αρκετά χωριά, ενώ όπου υπάρχει ακόμη πρόβλημα, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής αποστέλλονται υδροφόρες και γίνεται διανομή νερών στους κατοίκους.

 

Να σημειωθεί πως, την Κυριακή έφθασε στο Δήμο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες και ποιμνιοστάσια.

Αποκατάσταση υδροδότησης στα καμμένα του Ερυμάνθου Αχαΐας