Φωτιές στην Αττική: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus
Σκοπός της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής
Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 29 και 30 Ιουνίου 2024.
Σκοπός της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές του Σαββάτου 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.
Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Τηγανητά» αυγά χωρίς σταγόνα λάδι: Το μυστικό που απογειώνει τη γεύση και σώζει θερμίδες
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Ο Μανώλης Κονταρός ακύρωσε την εμφάνισή του στο Ρέθυμνο
Ξίδι στην είσοδο: Το μυστικό για τα έντομα & τι να προσέξετε
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Γιατί όλοι ψεκάζουν με ξίδι την πόρτα του σπιτιού και του τροχόσπιτου φέτος το καλοκαίρι
10 φυτά που δεν φοβούνται τον καύσωνα – Το μπαλκόνι σου θα μείνει καταπράσινο όλο το καλοκαίρι
Επιμελητήριο Αχαΐας: Πρόταση για τη δημιουργία Δικτύου Γαλάζιας Οικονομίας Δυτικής Ελλάδας
