Φωτήλας: «Η Πάτρα ανοίγει ακόμη περισσότερο τις πόρτες της στον κόσμο»
Φοιτητές από 23 χώρες στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Πατρών – Παρουσία της υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη και του υφυπουργού Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα

Ένα ακόμη βήμα προς τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης έγινε με την επίσημη παρουσίαση και την τελετή υποδοχής των πρώτων φοιτητών του νέου αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, ο οποίος καλωσόρισε στην Πάτρα τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες.
Ο κ. Φωτήλας τόνισε σε ανακοίνωσή του:
Στην επίσημη παρουσίαση και την τελετή υποδοχής των πρώτων φοιτητών του νέου Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας.
Μια σημαντική ημέρα για το Πανεπιστήμιο, την Ιατρική Σχολή και την ίδια την Πάτρα, καθώς η πόλη μας κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της διεθνούς ακαδημαϊκής της παρουσίας.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία καλωσόρισε τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριες του νέου προγράμματος.
Το νέο εξαετές πρόγραμμα, με σπουδές στην αγγλική γλώσσα, συνδυάζει την εκπαίδευση στις βασικές βιοϊατρικές επιστήμες με την κλινική εκπαίδευση, αξιοποιώντας την ακαδημαϊκή παράδοση και τις υποδομές του Τμήματος Ιατρικής και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η πρώτη αυτή ακαδημαϊκή προσπάθεια προσέλκυσε ενδιαφέρον από υποψηφίους 23 χωρών, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του Πανεπιστημίου Πατρών να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρή παρουσία στον διεθνή ακαδημαϊκό χάρτη.
Η σημερινή ημέρα δεν αφορά μόνο την έναρξη ενός νέου προγράμματος σπουδών. Αφορά το άνοιγμα της Πάτρας στον κόσμο, τη δημιουργία νέων ακαδημαϊκών και επιστημονικών γεφυρών και την ανάδειξη της πόλης μας ως ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού και ερευνητικού κέντρου.
Η παρουσία φοιτητών από διαφορετικές χώρες στην Πάτρα ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα του Πανεπιστημίου Πατρών και δημιουργεί νέες προοπτικές για την ακαδημαϊκή, επιστημονική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Ο Ιάσονας Φωτήλας καλωσόρισε στην Πάτρα τους νέους φοιτητές και τις νέες φοιτήτριες, ευχόμενος μια δημιουργική και επιτυχημένη ακαδημαϊκή διαδρομή.
Η Πάτρα κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς το μέλλον, με το Πανεπιστήμιο Πατρών να αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα γνώσης, έρευνας, καινοτομίας και εξωστρέφειας για την πόλη και ολόκληρη την Αχαΐα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News