Φωτοβολταϊκά για εξοικονομήση ενέργειας από τη ΔΕΥΑ Πύργου

Η υπέρογκη αύξηση της τιμής του ρεύματος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, επιβάρυνε τις ΔΕΥΑ της χώρας με πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΕΥΑΠ Η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη- Τζανέτου

Στη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΔΕΥΑ εν μέσω της «δίνης» του ενεργειακού κόστους που «τσακίζει» τις υπηρεσίες ύδρευσης της χώρας, αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου, Ρούλα Αλικάκη- Τζανέτου στη γενική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ.

Η κ. Τζανέτου είπε ότι: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την ενεργειακή αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών». Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο, η λειτουργία του οποίου θα δώσει σημαντική «ενεργειακή ανάσα».

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, η υπέρογκη αύξηση της τιμής του ρεύματος από τον Αύγουστο του 2021 μέχρι σήμερα, επιβάρυνε τις ΔΕΥΑ της χώρας με πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε πρώτη φάση οικονομική ενίσχυση στις ΔΕΥΑ ύψους 20 εκ. ευρώ με βάση νομοθετική διάταξη που προωθείται προς ψήφιση για να καλύψουν μέρος της οικονομικής τους επιβάρυνσης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments