Φόβοι κατάργησης του ΕΚΑΒ Αγρινίου – Οι κλήσεις θα διαβιβάζονται στην Πάτρα

Οι διακομιδές από Ναύπακτο και Μεσολόγγι ρυθμίζονται ήδη από την Πάτρα.

Φόβοι κατάργησης του ΕΚΑΒ Αγρινίου - Οι κλήσεις θα διαβιβάζονται στην Πάτρα

Για «κινδύνους στην υγεία του λαού από την κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας», κάνει λόγο σε αναφορά στη Βουλή, η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Βασικό αίτημα η παραμονή του ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο, με συνάμα τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Δημιουργείται, έτσι, σοβαρό ζήτημα μιας και ο μεγαλύτερος νομός σε έκταση, με ιδιαίτερη μορφολογία, κινδυνεύει να μείνει χωρίς τηλεφωνικό κέντρο.

Οπως έχει γίνει γνωστό, οι κλήσεις προς το 166 από την Αιτωλοακαρνανία θα διαβιβάζονται στην Πάτρα και από εκεί στο Αγρίνιο για ρύθμιση των διακομιδών, στερώντας πολύτιμο χρόνο. Θυμίζουμε πως οι διακομιδές από Ναύπακτο και Μεσολόγγι ρυθμίζονται ήδη από την Πάτρα. Πρόβλημα υπάρχει και με τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν και προβλήματα υγείας και παραμένουν για υπηρεσίες μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο. Οι εργαζόμενοι ρωτούν τι θα γίνει με αυτούς και αν θα πρέπει να κάνουν υπηρεσία στην Πάτρα.

Παράλληλα, διασώστες του ΕΚΑΒ Αγρινίου επισκέφθηκαν τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλη και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα στην υπηρεσία και σύμφωνα με τους διασώστες Β. Καραμάνη, Γ.Τζίμα και Δ Καλλιμάνη, ο κ. Καρβέλης από την πλευρά του δεσμεύτηκε να επισκεφτεί σύντομα το ΕΚΑΒ Αγρινίου και να μεριμνήσει για την δρομολόγηση λύσεων στο μέτρο που του αναλογεί.

Το περασμένο Σάββατο, τις εγκαταστάσεις επισκέφτηκε πρόσφατα και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, κ. Καραγκούνης. Τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν τη μετακόμιση των εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Αγρινίου από τα κοντέινερ σε κτίριο, καθώς και η έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων.

Τέλος, πληροφορίες ακόμη αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου θα επισκεφθεί το χώρο που στεγάζεται το ΕΚΑΒ Αγρινίου.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments