Φράγμα Πείρου: Στη Βουλή το θέμα της μη ύδρευσης χωριών

Η έλλειψη δυνατότητας σε κοινότητες ή οικισμούς να υδρεύονται από τους πλούσιους υδάτινους πόρους του έργου, αφού καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει για ολόκληρες τις δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης

Φράγμα Πείρου: Στη Βουλή το θέμα της μη ύδρευσης χωριών

Στη Βουλή οδεύει το θέμα της μη ύδρευσης από το φράγμα Πείρου πολλών χωριών της Δυτικής Αχαΐας, για το οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, μετά από κοινή ερώτηση των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» Απ. Αβδελά και Κ. Χήτα.

“Η έλλειψη δυνατότητας σε κοινότητες ή οικισμούς να υδρεύονται από τους πλούσιους υδάτινους πόρους του έργου, αφού καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει για ολόκληρες τις δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης.”

Φράγμα Πείρου: Στη Βουλή το θέμα της μη ύδρευσης χωριών

Πρόκειται για τις κατοικημένες περιοχές Πορτών, Σανταμερίου, Αρλας, Χαραυγής, Πετροχωρίου και Ελαιοχωρίου, οι μεν πρώτες λόγω χιλιομετρικού υψομέτρου, οι δε δύο τελευταίες άλλες λόγω «μεγάλης ανάβασης». Χωρίς υδροδότηση φαίνεται να μένουν και τα χωριά Μιχόι και Βελιτσές, το ίδιο ορεινά της Μόβρης (λόγω υψομετρικού), όπως ο Κρίνος και το Πουρνάρι.

Ο υπουργός θα πιεστεί να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και κυρίως για να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον Δήμο, προκειμένου να δρομολογηθεί η προσήκουσα λύση για ύδρευση από το φράγμα Πείρου, με πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, ασφαλούς ποιοτικά νερού.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Τον έπιασαν με κουμπαρά και κοσμήματα - Προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς
Πάτρα - Απίστευτο: Λειτουργούσε κατάστημα εστίασης παρά το «λουκέτο» - Επεσαν «καμπάνες» άνω των 25.000 ευρώ
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου επισκέφθηκε το «Άλμα Ζωής» - Τι συζήτησε με το Διοικητικό Συμβούλιο
σπιράλ : «Αξίζουμε μια Πάτρα περιβαλλοντικά εναρμονισμένη και κυρίως καθαρή»