Φράγμα Πείρου: Στη Βουλή το θέμα της μη ύδρευσης χωριών

Η έλλειψη δυνατότητας σε κοινότητες ή οικισμούς να υδρεύονται από τους πλούσιους υδάτινους πόρους του έργου, αφού καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει για ολόκληρες τις δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης

πειρος

Στη Βουλή οδεύει το θέμα της μη ύδρευσης από το φράγμα Πείρου πολλών χωριών της Δυτικής Αχαΐας, για το οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, μετά από κοινή ερώτηση των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» Απ. Αβδελά και Κ. Χήτα.

“Η έλλειψη δυνατότητας σε κοινότητες ή οικισμούς να υδρεύονται από τους πλούσιους υδάτινους πόρους του έργου, αφού καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει για ολόκληρες τις δημοτικές ενότητες Ωλενίας και Δύμης.”

23

Πρόκειται για τις κατοικημένες περιοχές Πορτών, Σανταμερίου, Αρλας, Χαραυγής, Πετροχωρίου και Ελαιοχωρίου, οι μεν πρώτες λόγω χιλιομετρικού υψομέτρου, οι δε δύο τελευταίες άλλες λόγω «μεγάλης ανάβασης». Χωρίς υδροδότηση φαίνεται να μένουν και τα χωριά Μιχόι και Βελιτσές, το ίδιο ορεινά της Μόβρης (λόγω υψομετρικού), όπως ο Κρίνος και το Πουρνάρι.

Ο υπουργός θα πιεστεί να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και κυρίως για να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον Δήμο, προκειμένου να δρομολογηθεί η προσήκουσα λύση για ύδρευση από το φράγμα Πείρου, με πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, ασφαλούς ποιοτικά νερού.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kataskinosi paidi
eva
ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ
panepistimio