Φράγμα Πηνειού: Προχωρούν κανονικά οι μελέτες για την άρδευση και της Δυτικής Αχαΐας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένει την ολοκλήρωση των μελετητικών εργασιών, για να ξεκινήσει την αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου

ImgSrc 7 2
Σε εξέλιξη βρίσκονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των μελετών επέκτασης της διώρυγας του φράγματος Πηνειού για την άρδευση και της Δυτικής Αχαΐας.

Για την πορεία των διαδικασιών, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος ενημέρωσε προχθές το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, μετά από επερώτηση που κατέθεσε ο Δημήτρης Δριβίλας. Ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο πρέπει να αξιοποιηθεί για την άρδευση και των δύο κάμπων, ενώνοντας τους ανθρώπους με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών και της ορθής διαχείρισης του νερού και όχι προκαλώντας διχασμούς.

Η παρέμβαση του Χαράλαμπου Μπονάνου ήταν σε ενωτικό κλίμα, καθώς τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού, χωρίς άγονες προστριβές, με γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων για την άρδευση των καλλιεργειών.

Το νερό να μην γίνεται αντικείμενο διαμάχης, αλλά να αποτελεί πηγή ζωής, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μπονάνος, προσθέτοντας ότι στο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Φραγμάτων και Εγγείων Βελτιώσεων, περιλαμβάνεται η προκήρυξη της μελέτης με προϋπολογισμό 8,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στον ίδιο προγραμματισμό, περιλαμβάνεται και ο σχεδιασμός νέων δικτύων άρδευσης και ύδρευσης στη Δυτική Αχαΐα από λιμνοδεξαμενή με στόχο την άμεση δημοπράτηση.

Κατά τον κ. Μπονάνο, η ίδια διεύθυνση τον ενημέρωσε ότι πρόσθετα θα βγει προκήρυξη μελέτης και για τα δίκτυα μεταφοράς ύδατος της Δυτικής Αχαΐας τα οποία είναι απαρχαιωμένα και πάσχουν, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναμένει την ολοκλήρωση των μελετητικών εργασιών, για να ξεκινήσει την αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
κορονα
ΦΩΤΙΑ ΣΟΥΛΙ ΠΑΤΡΑ 2