Φρίκη στο Βέλγιο: Μητέρα και πατριός κρατούσαν  κλειδωμένο 9χρονο παιδί σε δωμάτιο δύο τετραγωνικών

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης

κλειδωμένο

Μία φρικτή ιστορία ανακάλυψε η βελγική αστυνομία στο Μαρσινέλ της πόλης Σαρλερουά, όπου εντοπίστηκε εννιάχρονο παιδί που βρισκόταν κλειδωμένο, ίσως και για μήνες, σε σκοτεινό δωμάτιο δύο τετραγωνικών μέτρων.

Στην ανακοίνωση της εισαγγελίας του Σαρλερουά επισημαίνεται ότι, το παιδί, μπορεί να βρισκόταν κλειδωμένο στον μικροσκοπικό χώρο για εβδομάδες, ίσως και για μήνες. Η μητέρα και ο πατριός του παιδιού κατηγορήθηκαν για τις βάναυσες συνθήκες κράτησής του. Σε βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Τα βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι, το παιδί ανακαλύφθηκε από τις Αρχές στο σπίτι της οικογένειας την περασμένη Τετάρτη, μετά από καταγγελία. Οι συνθήκες διαβίωσής του ήταν άθλιες. Το γραφείο του εισαγγελέα του Σαρλερουά σχολίασε, το πρωί του Σαββάτου (06/01) ότι, το παιδί, «βρισκόταν μέσα σε ένα πολύ μικρό χώρο, δύο τετραγωνικών μέτρων. Ήταν κλεισμένο μέσα εκεί, στο σκοτάδι για εβδομάδες, ακόμη και για μήνες. Στο παιδί επιτρεπόταν να βγει μόνο για να φάει λίγο τοστ. Δεν έδειξε σημάδια υποσιτισμού ή σωματικά τραύματα που σχετίζονται με ξυλοδαρμούς. Θα γίνουν πιο ολοκληρωμένες εξετάσεις για να αξιολογηθεί σε βάθος η κατάσταση της υγείας του».

Οι δύο ενήλικες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για απαγωγή, στέρηση τροφής, χτυπήματα και πληγές και απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου του Σαρλερουά, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν ή όχι σε προληπτική κράτηση.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2024: Πότε θα πάρουν χρήματα οι συνταξιούχοι

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: Καταγγέλθηκε εκβιασμός ύψους 300.000 ευρώ – Συνελήφθησαν Πατρινός επιχειρηματίας και η φίλη του!

Μεσολόγγι: Ώρες αγωνίας για τον 32χρονο κυνηγό – Κλιμάκιo της 6ης ΕΜΑΚ στην περιοχή

Τιμολόγια ρεύματος: Τα 10 φθηνότερα του Ιανουαρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές