Φυλάκιση στην 72χρονη για το κολαστήριο των Αμπελοκήπων
Ποινή 18 μηνών στην ιδιοκτήτρια του παράνομου γηροκομείου
Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε μια 72χρονη γυναίκα, η οποία λειτουργούσε παράνομη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων σε διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους. Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για απόπειρα εκβίασης, έκθεση σε κίνδυνο και απείθεια, ενώ το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησε η πλευρά της.
Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο, ποιο ακόμα άτομο μπαίνει στο «κάδρο»
Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία γυναίκας, η οποία είχε εμπιστευτεί τη μητέρα της στην 72χρονη ως προσωρινή λύση. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η κατηγορούμενη άρχισε να αξιώνει εκβιαστικά ποσά έως και 2.000 ευρώ την επόμενη κιόλας ημέρα, απειλώντας πως αν δεν πληρωθεί «θα πετάξει την ηλικιωμένη στον κάδο απορριμμάτων». Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε αρχικά να ανοίξει την πόρτα ακόμη και στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο.
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία κοινωνικού λειτουργού που συμμετείχε στον έλεγχο της δομής. Ο μάρτυρας περιέγραψε μια εικόνα απόλυτης εξαθλίωσης, κάνοντας λόγο για ανυπόφορη δυσωδία από ακαθαρσίες ζώων που διαβιούσαν μαζί με τους ηλικιωμένους. «Βρήκαμε μια κυρία αφυδατωμένη και υποσιτισμένη, σε ημιθανή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στο ψυγείο υπήρχαν μόνο ληγμένα τρόφιμα, ενώ δεν υπήρχε ίχνος νοσηλευτικού προσωπικού ή ιατρικού εξοπλισμού. «Οι ασθενείς ήταν παρκαρισμένοι εκεί για να πεθάνουν», κατέληξε.
Στην απολογία της, η 72χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εκβίασης, υποστηρίζοντας πως είναι «άνθρωπος της προσφοράς». Ισχυρίστηκε ότι η αναστάτωση προκλήθηκε επειδή η ηλικιωμένη είχε βαριά προβλήματα υγείας που δεν μπορούσε να διαχειριστεί, ενώ υποστήριξε πως το ποσό που κράτησε από την προκαταβολή αφορούσε την κάλυψη ζημιών και το κόστος του ασθενοφόρου. Παρά τους ισχυρισμούς της, το δικαστήριο δεν πείστηκε, επιβάλλοντας την καταδικαστική ποινή.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Η εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντουεορτή στον Σελινούντα Αιγίου ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Την Παρασκευή η Κεντρική Εκδήλωση του 29ου Φεστιβάλ Σταφίδας 2026
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στο Μιχόι Αχαΐας ΦΩΤΟ
