Φύλλο και φτερό τα οικονομικά στη Κιβωτό του Κόσμου: «Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο»

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχόμενων προσώπων. Θα ερευνηθε εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε, προέρχεται από ενδεχομένως εγκληματικές πράξεις.

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά στη Κιβωτό του Κόσμου: «Είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο»

Φύλλο και φτερό κάνουν οι Αρχές τα οικονομικά στοιχεία των φερόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που δεν σταματούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Την έρευνα, η οποία αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του αλλά και τρίτων προσώπων στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είχαν σχέση με τα οικονομικά της δομής, ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι η Κιβωτός του Κόσμου, «είχε 4-5 εκατ. ευρώ έσοδα κάθε χρόνο, είχε μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ πλεόνασμα».

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητηθεί τόσο η διαδρομή χρημάτων όσο και η διαχείριση ποσών που «έμπαιναν» στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου» από χορηγίες, επιχορηγήσεις αλλά και δωρεές πολιτών. Η Αρχή θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των συγκεκριμένων προσώπων ερευνώντας το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της δομής.

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας θα μπουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των ελεγχόμενων προσώπων ενώ παράλληλα θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε ενδεχομένως από εγκληματικές πράξεις.

Χθες ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου. Σε ανακοίνωσή του τόνισε πως «με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» ανέφερε ακόμη: «Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο. Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου». Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών. Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει ως εξής:

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS»

Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου»

Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»

Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ