Γ. Αντζουλάς: Το βραβείο και η εμπιστοσύνη του Αστέρα Τρίπολης

Ο Γιώργος Αντζουλάς παίρνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής και βγήκε MVP του Αστέρα Τρίπολης στο ματς με τον Ατρόμητο

το

Δύο από τους ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν νέα συμβόλαια το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν οι Γιώργος Αντζουλάς και Γιάννης Χριστόπουλος και οι δύο από την Αχαΐα. Κοινή ήταν η ανακοίνωση που είχε βγάλει ο Αστέρας Τρίπολης τότε.

Πολλά αυτά που τους ενώνουν. Καλοί φίλοι, αμφότεροι κεντρικοί αμυντικοί και συνομήλικοι. Μαζί έκαναν και ένα ωραίο podcast πριν από λίγους μήνες για το πώς να συνδυαστεί ποδόσφαιρο και σπουδές.

Το ερώτημα ήταν το πώς θα βρεθεί φέτος χρόνος συμμετοχής και για τους δύο. Ο Χριστόπουλος πήρε 14 ματς, αλλά ο Αντζουλάς δεν ήταν τόσο ενεργός. Εύλογα υπήρξαν σκέψεις τον Ιανουάριο για τον δανεισμό του. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι την ίδια μεταγραφική περίοδο. Προορισμός τότε η Κοζέντσα. Το όνομά του, άλλωστε, έπαιζε και εξακολουθεί να παίζει στην Ιταλία μετά το πέρασμά του από την Primavera της Φιορεντίνα.

Το ξέκοψε ο ίδιος ο Αστέρας Τρίπολης αυτό. «Υπολογίζεται κανονικά», έλεγαν οι άνθρωποί του και ας μην είχε λεπτό συμμετοχής έως τότε. Βάσει πλάνου θα είχε παίξει και νωρίτερα εάν δεν υπήρχε ο κορονοϊός.

Η πρώτη φετινή συμμετοχή ήρθε στις 12 Φεβρουαρίου ως αλλαγή κόντρα στον Ιωνικό. Στο αμέσως επόμενο ματς με τον Ατρόμητο έπαιξε βασικός. Στα πλέι άουτ πήρε δύο 90λεπτα και το δεύτερο -ξανά με τον Ατρόμητο- ήταν και το καλύτερό του αυτή τη σεζόν. Αναδείχτηκε MVP στην ψηφοφορία των φιλάθλων του Αστέρα και ο ίδιος δήλωσε πως «ήμουν καιρό εκτός παιχνιδιών και χαίρομαι γι’ αυτή τη διάκριση».

Η γενικότερη διάθεση των Αρκάδων είναι στα πλέι άουτ να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής κάποιοι παίκτες που δεν είχαν τόσες ευκαιρίες μέσα στη σεζόν. Ο Αντζουλάς είναι σε αυτούς. Μπορεί οι έως τώρα τέσσερις εμφανίσεις του να οδηγούν σε άλλους συνειρμούς, αλλά στο κλαμπ τονίζουν διαρκώς ότι τον θεωρούν ένα σημαντικό project. Εφόσον το καλοκαίρι υπάρξει το κατάλληλο ντόμινο, ίσως ο 22χρονος αξιοποιηθεί περισσότερο προσεχώς.