Γ. Γεραπετρίτης με ΥΠΕΞ Βραζιλίας: Μεγάλες οι δυνατότητες για ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων

Τι ανέφεραν σε κοινές τους δηλώσεις οι δύο υπουργοί Εξωτερικών.

Γιώργος Γεραπετρίτης με υπουργό Εξωτερικών Βραζιλίας

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Εξωτερικών της Βραζιλίας μετά από 15 χρόνια πραγματοποιεί ο Mauro Vieira ο οποίος είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ υπέγραψε Συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας.

Στις κοινές δηλώσεις τους οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επισήμαναν τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων κυρίως στους τομείς του τουρισμού και των επενδύσεων.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν ιδιαίτερα τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή παγκοσμίως καθώς και για τους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα. Ταυτόσημες είναι οι θέσεις των δύο χωρών στο σεβασμό των αξιών του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ακόμη τις προτεραιότητες της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας τονίζοντας ό,τι σκοπός της Αθήνας είναι να λειτουργήσει ως γέφυρα μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας τόνισε πως η χώρα του και ως προεδρεύουσα των G20 προσβλέπει στην μετρημένη φωνή της Αθήνας στα διεθνή ζητήματα.