Γ’ ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων: Παρουσίαση προγράμματος «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ»

Πρόκειται για ένα «ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά»

Γ’ ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων: Παρουσίαση προγράμματος «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ»

Στο Γ΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 6 Ιουνίου εργαστήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ: Ολιστικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά», με σκοπό την ευαισθητοποίηση στελεχών Κοινωνικών Υπηρεσιών του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) και ωφελούμενων των ΚΑΠΗ, για την αναγκαιότητα προώθησης της ενεργού γήρανσης μέσω οργάνωσης καινοτόμων δράσεων εθελοντικής προσφοράς.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θόδωρος Τουλγαρίδης, και η Ιωάννα Παπαρώδη, Γραμματέας της Πανελλήνιας Εταιρείας Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

Στη συνέχεια η Μάρα Βανδώρου παρουσίασε το βασικό περιεχόμενο του έργου, ενώ ο κ. Μέντης επιστημονικά υπεύθυνος του έργου από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλυσε τα δεδομένα μιας πανελλήνιας έρευνας με θέμα: «Εθελοντισμός και ψηφιακές δεξιότητες στις μεγαλύτερες ηλικίες». Ακολούθως το στέλεχος κ. Χατζησωκράτης, παρουσίασε πρακτικές εθελοντισμού και ενεργού γήρανσης, καθώς και την πλατφόρμα σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εθελοντικής εργασίας «Worthit», που δημιούργησε η OTEAcademy ως εταίρος του έργου «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ».

Γ’ ΚΑΠΗ Δήμου Πατρέων: Παρουσίαση προγράμματος «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ»

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες όπου διαπιστώθηκε η διάθεση για συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος, τόσο από την πλευρά των ωφελούμενων των ΚΑΠΗ, όσο και από την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής και Γεροντολογίας.

Τέλος, τα στελέχη του ΚΟΔΗΠ εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για ενδυνάμωση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Πάτρας μέσα από την εκπαίδευση των φοιτητών και φοιτητριών της κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΠΕΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και από την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών, όπως αυτές που πρεσβεύει το πρόγραμμα «ΑΕΙΘΑΛΕΙΑ».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Μαρτυρία... ζωής από νεαρό ποδηλάτη - Ο Χρ. Παππάς διδάσκει με το παράδειγμά του
Πάτρα: Σκηνές επιστημονικής φαντασίας... για σκόνη - Πρωτοφανής επιχείρηση Πυροσβεστικής - Αστυνομίας
Πάτρα: Επί τάπητος τα παιδιατρικά και νεογνολογικά θέματα - ΦΩΤΟ
Αγρίνιο: Κυκλοφορούσαν με κάνναβη και μεθαμφεταμίνη