Γαλλία: Ενας στους 10 πολίτες είναι μετανάστης

Περισσότεροι από το 1/3 των 7 εκατομμυρίων μεταναστών που ζει στη χώρα (το 36%) έχουν λάβει γαλλική υπηκοότητα.

Γαλλία: Ενας στους 10 πολίτες είναι μετανάστης

Οι μετανάστες αποτελούσαν το 1/10 του πληθυσμού της Γαλλίας το 2021 ομετανάστες όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 30/3/2023,  η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (INSEE). Περισσότεροι από το 1/3 των 7 εκατομμυρίων μεταναστών που ζει στη χώρα (το 36%) έχουν λάβει γαλλική υπηκοότητα.

Σχεδόν οι μισοί μετανάστες (47,5%) προέρχονται από την Αφρική, ενώ το 33,1% από την Ευρώπη και το 13,6% από την Ασία

Οι βασικές χώρες καταγωγής τους είναι η Αλγερία (12,7%), το Μαρόκο (12%), η Πορτογαλία (8,6%), η Τυνησία (4,5%), η Ιταλία (4,1%), η Τουρκία (3,6%) και η Ισπανία (3,5%).

Κατά μέσο όρο για κάθε τέσσερις ανθρώπους που μεταναστεύουν στη Γαλλία μεταναστεύει ένας Γάλλος.

Αυτή την περίοδο η γαλλική κυβέρνηση, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γαλλικά ΜΜΕ προσπαθεί να περάσει έναν νέο μεταναστευτικό νόμο που θα διευκολύνει την απέλαση των παράτυπων αλλοδαπών, κυρίως όσων διαπράττουν αδικήματα, ενώ θα προβλέπει την παροχή νόμιμων εγγράφων σε παράτυπους μετανάστες που εργάζονται σε τομείς όπου παρατηρείται έλλειψη εργατικών χεριών.

Το νομοσχέδιο έχουν επικρίνει τόσο η δεξιά, που θέλει να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών και δεν θεωρεί τα μέτρα αρκετά περιοριστικά, όσο και από την αριστερά που το θεωρεί πολύ αυστηρό.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ