Γαλλία: Γυναίκα αποκάλεσε τον Μακρόν «σκουπίδι», και κινδυνεύει με 12.000 ευρώ πρόστιμο

Γυναίκα στη Γαλλία κινδυνεύει με 12.000 ευρώ πρόστιμο επειδή είπε «σκουπίδι» τον Μακρόν

Γαλλία: Γυναίκα αποκάλεσε τον Μακρόν «σκουπίδι», και κινδυνεύει με 12.000 ευρώ πρόστιμο

Με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, πρόκειται να δικαστεί μια γυναίκα στη βόρεια Γαλλία η οποία τον χαρακτήρισε «σκουπίδι» σε ανάρτησή της στο Facebook. Η γυναίκα κινδυνεύει με πρόστιμο 12.000 ευρώ, αλλά όχι με φυλάκιση, αν καταδικαστεί στη δίκη που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.

Η 50χρονη Βαλερί συνελήφθη την Παρασκευή και τέθηκε υπό κράτηση, αφού η τοπική διοικητική υπηρεσία του κράτους υπέβαλε καταγγελία για την ανάρτησή της στο Facebook, δήλωσε στο AFP ο εισαγγελέας της βόρειας πόλης Saint Omer, Mehdi Benbouzid.

Η καταγγελία επικεντρώθηκε σε μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook που έγινε στις 21 Μαρτίου, μια ημέρα πριν ο Μακρόν δώσει μεσημεριανή συνέντευξη στο κανάλι TF1 για να υπερασπιστεί τις αμφιλεγόμενες συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του που έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες σε εθνικό επίπεδο.

«Αυτό το κομμάτι βρωμιάς θα σας μιλήσει στη 1:00 μ.μ… πάντα στην τηλεόραση βλέπουμε αυτό το σκουπίδι», έγραψε.

Η Βαλερί έχει επαναστατικό πνεύμα
Σύμφωνα με το france24.com, η γυναίκα, ηλικίας 50 ετών, ήταν υποστηρίκτρια των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» του 2018-2019 που συγκλόνισαν τον Μακρόν κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του. Κατηγορείται για «προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας» και θα δικαστεί στις 20 Ιουνίου στο Σεν Ομέρ, δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Θέλουν να παραδειγματιστώ», δήλωσε η γυναίκα στην περιφερειακή εφημερίδα La Voix du Nord, η οποία μετέδωσε πρώτη τις κατηγορίες.

Η γυναίκα, η οποία κατονομάζεται από την εφημερίδα ως Βαλερί, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτη όταν απάντησε στο χτύπημα της πόρτας το πρωί της Παρασκευής και διαπίστωσε ότι η αστυνομία είχε έρθει για να τη συλλάβει. «Τους ρώτησα αν ήταν αστείο, δεν με είχαν συλλάβει ποτέ», είπε.

Το πολύμηνο κίνημα διαμαρτυρίας κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης έχει προκαλέσει κοινωνική ένταση στη Γαλλία και ο Μακρόν και η κυβέρνησή του αρνούνται να υποχωρήσουν.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ