Γαλλία: Ο Μακρόν παρέστη σε τελετή για την εβραϊκή γιορτή Χάνουκα – Σφοδρές αντιδράσεις
Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρέθηκε και η πρωθυπουργός της Γαλλίας κατά την επίσκεψή της στο νησί, Μαγιότ.
Σφοδρή κριτική δέχτηκε ο Γάλλος Πρόεδρος που παρέστη σε μία τελετή για την έναρξη της Χάνουκα, της γιορτής των Φωτών, για τους Εβραίους. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή τους και, όπως φαίνεται, ο Εμανουέλ Μακρόν ήθελε να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς. Όμως, η Γαλλία είναι ένα λαϊκό κράτος, με αυστηρούς νόμους για ανεξιθρησκεία και απαγόρευση της εμπλοκής της όποιας εκκλησίας στα θέματα του κράτους.
Πολιτικοί του αντίπαλοι, λοιπόν, άσκησαν δριμεία κριτική στο Μακρόν λέγοντας ότι παραβιάζει κατάφωρα την κοσμικότητα της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο ίδιος απάντησε ότι «κοσμικότητα δε σημαίνει ότι σβήνουμε όλες τις θρησκείες», ωστόσο το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρέθηκε και η πρωθυπουργός της Γαλλίας κατά την επίσκεψή της στο νησί, Μαγιότ. Πολίτες την περίμεναν στο λιμάνι με πανό που έγραφαν «Μαγιότ, ο παράδεισος που έγινε κόλαση». Πρόκειται για την πιο φτωχή περιοχή της Γαλλίας και ένα νησί που έχει χτυπηθεί από την ξηρασία το τελευταίο διάστημα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Η «Κοινο_Τοπία» επιβράβευσε τις φοιτητικές ομάδες Patras Medicine
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
