Γαλλία: Συνεχίζεται οι ταραχές, νεαρός βάζει …φωτιά στο πρόσωπο γυναίκας

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον δύο λύκεια

Γαλλία: Συνεχίζεται οι ταραχές, νεαρός βάζει …φωτιά στο πρόσωπο γυναίκας

Εκατοντάδες σχολεία στη Γαλλία παραμένουν κλειστά και σήμερα μετά τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει εν μέσω μαθητικών κινητοποιήσεων.

Περίπου 400 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γαλλία παραμένουν κλειστά σήμερα, σε μια προσπάθεια των Αρχών να περιορίσουν το κύμα βίαιων μαθητικών κινητοποιήσεων που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα στην περιοχή του Παρισιού, με βασικά αιτήματα τη βελτίωση των εγκαταστάσεων των σχολείων και την αντιμετώπιση των ελλείψεων εκπαιδευτικών, αλλά σταδιακά κλιμακώθηκαν.

Copernicus: Το καλοκαίρι του 2026 «έψησε» την Ευρώπη – Ρεκόρ θερμικής καταπόνησης

Ο υπουργός Παιδείας Εντουάρ Γκεφρέ δήλωσε την Πέμπτη στο France 2: «Υπάρχουν λίγο περισσότερα από 400 σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που γνωρίζω ότι θα παραμείνουν κλειστά», μεταδίδει το Sky News.

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένας νεαρός φαίνεται να βάζει φωτιά στο πρόσωπο γυναίκας που διαμαρτύρονταν για τους βανδαλισμούς.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα χθες το πρωί σε κεντρικό δρόμο στη Μασσαλία. Η γυναίκα φέρεται να ζήτησε το λόγο από τους παρευρισκόμενους για τα επεισόδιο και ακολούθησε η τρομακτική ενέργεια του νεαρού.

Φωτιές σε σχολεία και οχήματα

Τα σοβαρότερα επεισόδια σημειώθηκαν στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον δύο λύκεια, ενώ σε ένα από τα περιστατικά δύο εκπαιδευτικοί στο λύκειο Victor Hugo βρέθηκαν κατά λάθος να έχουν πάνω τους βενζίνη.

Στο γειτονικό λύκειο Saint-Exupery, εκατοντάδες νεαροί ανάγκασαν πυροσβέστες να απομακρυνθούν από το όχημά τους και στη συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Οι συγκρούσεις οδήγησαν επίσης στην αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών της Μασσαλίας, καθώς τραυματίστηκαν εργαζόμενοι.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο