Γάζα: «Πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων» κατήγγειλε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος
Το Παλαιστινιακό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο.
Το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τον στρατό του Ισραήλ ότι «παραβίασε κατάφωρα» το διεθνές δίκαιο εξαπολύοντας στρατιωτική επιχείρηση στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, ενώ η Ιορδανία εκτίμησε ότι η «σιωπή» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επιτρέπει «τη βαρβαρότητα».
Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έκανε λόγο για «πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων». Στην ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο ζήτησε «τη διεθνή παρέμβαση για την προστασία των αμάχων» στο νοσοκομείο.
Στο μεταξύ ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι κατήγγειλε ότι η ισραηλινή επιχείρηση στο αλ Σίφα «καταδεικνύει τη βαρβαρότητα την οποία επιτρέπει η σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Καταγγέλλουμε τη σιωπή του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφορικά με αυτή τη βαρβαρότητα. Η σιωπή αυτή καλύπτει εγκλήματα πολέμου. Η σιωπή αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε να δικαιολογηθεί. Το Συμβούλιο πρέπει να δράσει», υπογράμμισε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καταγγέλλοντας «μια καταστροφή» στο νοσοκομείο.
Περίπου 2.300 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ανάμεσά τους ασθενείς, υγειονομικό προσωπικό και εκτοπισμένοι λόγω του πολέμου, βρίσκονται στο εσωτερικό του αλ Σίφα σε καταστροφικές συνθήκες, χωρίς νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το νοσοκομείο αυτό ως στρατιωτική βάση, κάτι που το παλαιστινιακό κίνημα διαψεύδει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, το Ισραήλ διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας «έναν πόλεμο ενάντια στην ύπαρξη των Παλαιστινίων», όπως κατήγγειλε σε σημερινή του ομιλία.
Με πληροφορίες από το protothema, ο Αμπάς έκανε επίσης λόγο για «έναν βάρβαρο πόλεμο» και «γενοκτονία», η οποία «διεξάγεται υπό το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας».
«Είναι ένας πόλεμος κατά της ύπαρξης των Παλαιστινίων, κατά της παλαιστινιακής εθνικής ταυτότητας, της ταυτότητας της γης και των κατοίκων της», τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος που έχει την έδρα του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Gamescom 2026: Τι είδαμε στο Opening Night Live και τι έρχεται μέχρι την Κυριακή
Το 4ο Reunion των συμμαθητών του Γυμνασίου (1967-1973) στα Καλάβρυτα ΦΩΤΟ
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Πέντε λειτουργίες του Google Search που αλλάζουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας
Δημοτικό πανηγύρι με Καψάλη στην Ακολη ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Φορτίζετε το κινητό με τον φορτιστή του laptop; Να τι πραγματικά συμβαίνει
