Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Ισχύς εν τη ενώσει δημάρχων για μειωμένα διόδια

Συνεργασία των δημάρχων Πατρέων, Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναυπακτίας για μείωση της αξίας διελεύσεων στο «στενό» του Πατραϊκού Κόλπου.

Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Ισχύς εν τη ενώσει δημάρχων για μειωμένα διόδια Από τη συνάντηση, στο Δημαρχείο της Πάτρας, του δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα

Σε καλό κλίμα συνεργασίας και κοινής δράσης, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Πάτρας, η συνάντηση των δημάρχων Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, με θέμα τα διόδια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκε στον δήμαρχο Πατρέων και προήλθε μετά τις αντιδράσεις εργαζομένων για την αύξηση 22% στις μηνιαίες κάρτες διελεύσεων «e-pass».

Η συνάντηση κατέληξε σε συμφωνία των τριών δημάρχων με στόχο όχι μόνο την αποτροπή αυξήσεων, αλλά και τη μείωση των διοδίων στην Γέφυρα, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που τη χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά τη συνάντηση, στην οποία αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα δημοτικά συμβούλια των τριών δήμων. Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.Υπενθυμίζεται ότι, μόλις προχθές, η «Γέφυρα ΑΕ» ανακοίνωσεμια νέα κάρτα πολλαπλών διελεύσεων, το «ergasiapass», που θα απευθύνεται σε καθημερινούς χρήστες. Η κάρτα θα τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο, θα είναι φθηνότερη κατά 9,60€ σε σύγκριση με τις τιμές του 2022 για 44 διελεύσεις τον μήνα και κατά 53,10€ φθηνότερη σε σχέση με τη χρήση του πορθμείου. Επιπλέον, θα επιστραφεί τυχόν επιπλέον κόστος για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023, στους καθημερινούς χρήστες.

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», ότι από τη συνάντηση με τους ομολόγους του, διεφάνη ταύτηση απόψεων και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες θα πρέπει να στρέφονται τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την πλευρά της Γέφυρας, γιατί το σημερινό καθεστώς και οι εξαγγελίες της εταιρείας δεν αρκούν και δεν ικανοποιούν τους χρήστες. Ζητείται σοβαρή μείωση του κόστους διέλευσης, ειδικά για τους πολίτες που κάνουν καθημερινή χρήση της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου.

– Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, μιλώντας στον Peloponnisos FM 104,1 (εκπομπή «Πρωινός Τύπος»), χαιρέτισε την ανακοίνωση της Γέφυρας, διατηρώντας όμως επιφυλάξεις, μέχρι να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες του νέου προϊόντος. Σημείωσε ότι «η Γέφυρα κατασκευάστηκε και πληρώθηκε για να επιτελεί μια μείζονα λειτουργία, αυτή της διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης των κοινωνιών. Οταν αυτή ακυρώνεται στην πράξη, με αυξήσεις, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, αλλά να αντιδρούμε και να αξιώνουμε» τόνισε ο κ. Γκίζας. Για τον λόγο αυτό, σημείωσε, ότι πρέπει να ανοίξει διάλογος επαναδιαπραγμάτευσης, σε λογικές βάσεις και με επιχειρήματα.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ALLER – RETOUR 

Στις δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας στον Peloponnisos FM 104,1 , ανέφερε ότι αυξήσεις δεν έγιναν από την Γέφυρα μόνο στην μηνιαία κάρτα e-pass, αλλά και στην κάρτα διέλευσης μετ΄ επιστροφής Aller – Retour, από 14 σε 17,80 ευρώ (27%) με παράλληλη διεύρυνση του χρονικού περιθωρίου σταθερής χρέωσης από τρεις σε τέσσερις ώρες. «Και αυτό είναι υπερβολικά υψηλό ποσό, το οποίο όσο κι αν θεωρείται εκπτωτικό, καλείται να πληρωθεί πλέον από την τοπική οικονομία και κοινωνία» είπε ο κ. Γκίζας, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες κατηγορίες χρηστών που έχουν παρόμοιες ανάγκες οικονομικών διοδίων, όπως αυτοί που έχουν συγγενείς σε κάποιο νοσοκομείο της Πάτρας, κ.ά.Ο κ. Γκίζας τόνισε ότι απαιτείται συλλογικότητα και συνεργασία, με την Πάτρα να μπαίνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις κοινωνίες των δύο νομών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments