Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: 246 προϊόντα έχουν μείωση τιμής

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης στον τηλεοπτικό σταθμό του Open.

adonis

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος» και φυσικά, αναφέρθηκε στο καλάθι του νοικοκυριού και στα στοιχεία που έχουν προκύψει μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής.

Ο κ.Γεωργιάδης ήταν περήφανος για το πώς εξελίσσεται αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αφού σήμερα δίνονται νέες λίστες προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και με βάση τα όσα μοιράστηκε ο υπουργός, έχει σημειωθεί μείωση τιμής σε 246 προϊόντα, 650 διατηρούν σταθερές τιμές, ενώ οι αυξήσεις είναι οι ελάχιστες εξαιρέσεις.

«Το καλάθι το λοιδόρησε πολύς κόσμος και πολλοί το αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό, παρ΄όλο που τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Είμαι πολύ περήφανος που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έχουμε σε 246 προϊόντα μειώσεις τιμών σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και σοβαρές μειώσεις. Έχουμε σε 650 προϊόντα ακριβώς τις ίδιες τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ελάχιστες είναι οι αυξήσεις, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών. Και στο σύνολο της αξίας του καλαθιού είναι φθινότερο αυτή την εβδομάδα.

Το καλάθι που όλοι το χαρακτήρισαν επικοινωνιακό τέχνασμα του Γεωργιάδη και ευκαιρία για σόου, όπως απέδειξε η μελέτη του ΙΝΚΑ τελικά γλιτώνει 12% την εβδομάδα σε όποιον επιλέγει αυτά τα προϊόντα. 4 στους 10 έχουν ήδη αγοράσει προϊόντα από το καλάθι και το κυριότερο είναι πως είμαι περήφανος γιατί το καλάθι είναι μια ιδέα που γεννήθηκε στο γραφείο μου. Ήθελα να δω πώς μπορώ με κάποιον τρόπο να σπάσω αυτό που συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ. Έχω δει πως δουλεύει ο ανταγωνισμός και οι αλυσίδες ενδιαφέρονται για το ποια θα είναι αυτή με το χαμηλότερο καλάθι», δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
oikonomou
ΚΚΕ