Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Περιμένουμε μεγάλο σεισμό στη Θήβα
«Προφανώς αναμένουμε ένα μεγάλο σεισμό στη Θήβα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει», κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Έχουμε πει από καιρό ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε επιχειρησιακό και τεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, αναφορικά με τους σεισμούς στη Θήβα.
Ο ίδιος έγραψε άρθρο στο οποίο ανέφερε ότι, αναμένεται σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ στην περιοχή της Θήβας και ερωτηθείς για το αν η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή προκαλεί ανησυχία για ένα μεγαλύτερο ή καθησυχάζει ως εκτόνωση του φαινομένου απάντησε πως συμβαίνει το πρώτο, αφού «η ενέργεια ενός σεισμού 6 Ρίχτερ ισοδυναμεί με τέσσερις 4άηδες», κάτι που δεν συμβαίνει στην προκειμένη.
«Αναμένουμε μεγάλο σεισμό», λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος
Αναφορικά με το αν μπορεί να επηρεαστεί η Αττική από τυχόν ισχυρό σεισμό στη Θήβα, ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε πως «οι βλάβες ενός τέτοιου μεγέθους σεισμού φτάνουν σε ακτίνα 20χλμ», συνεπώς και η Αττική οριακά δεν επηρεάζεται.
«Προφανώς αναμένουμε ένα μεγάλο σεισμό στη Θήβα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνει», κατέληξε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
Η Apple ετοιμάζει κάτι μεγάλο και ο νέος CEO μόλις το επιβεβαίωσε
Νυχτερινοί καύσωνες: Ο αόρατος κίνδυνος όταν η θερμοκρασία δεν πέφτει μετά τη δύση του ηλίου
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Ξεχνάτε πού είναι τα πράγματα σας η δεν διαβάζετε μικρά γράμματα; Η Google βρήκε τη λύση
