Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος Σύρος για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο Αμβούργο

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν αν ο ανήλικος προετοίμαζε επίθεση εναντίον πλήθους, ενώ κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού.

Γερμανία: Συνελήφθη 17χρονος Σύρος για σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στο Αμβούργο

Ένας 17χρονος Σύρος συνελήφθη στο Αμβούργο ως ύποπτος για τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αμβούργου, ο ανήλικος συνελήφθη από ειδικές δυνάμεις την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Οι αρχές εκτιμούν ότι φέρεται να προετοίμαζε επίθεση εναντίον πλήθους, είτε με τη χρήση μαχαιριού είτε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο 17χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας και χρηματοδότηση τρομοκρατίας.

Οι γερμανικές αρχές εξετάζουν πλέον το εύρος των επαφών του, τις κινήσεις του και το κατά πόσο υπήρχαν άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις υπηρεσίες ασφαλείας να επιχειρούν να διαπιστώσουν σε ποιο στάδιο βρισκόταν ο σχεδιασμός της φερόμενης επίθεσης.

Τι βρήκαν οι αρχές στις έρευνες

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αρχές κατέσχεσαν αντικείμενα διπλής χρήσης.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν λίπασμα, υγρό για αναπτήρες μπάρμπεκιου, μπαλακλάβα και μαχαίρι.

Τα ευρήματα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς ορισμένα από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ζητήθηκε ψυχιατρική αξιολόγηση

Παράλληλα, ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική αξιολόγηση του συλληφθέντος.

Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό στις γερμανικές αρχές ασφαλείας, καθώς αφορά ανήλικο που φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με ιδεολογική αναφορά στο «Ισλαμικό Κράτος».

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον πιθανό στόχο ή το χρονοδιάγραμμα της φερόμενης επίθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125