Γερμανία: Δυο στους τρεις κατοίκους θα περιορίσουν τον χειμώνα τη θέρμανση
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 66% των Γερμανών σκοπεύει να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι, αλλά το 33% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.
H ενεργειακή κρίση και η εκτόξευση των τιμών προβληματίζουν πολύ τους Γερμανούς και τα δύο τρίτα θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιγότερη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ορθή την προτεραιότητα που δίδεται στα νοικοκυριά σε περίπτωση πραγματικής ανεπάρκειας φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 66% των Γερμανών σκοπεύει να περιορίσει τη θέρμανση στο σπίτι, αλλά το 33% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να το κάνει.
Σε ό,τι αφορά το κρατικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου, το 58% εκτιμά ότι, ορθώς το επίπεδο 3 δίνει προτεραιότητα στα νοικοκυριά έναντι της βιομηχανίας, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 34%.
Το 51% πάντως των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν τελικά περισσότερο την ίδια τη Γερμανία. Διαφορετική αξιολόγηση εκφράζει το 39%.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Στο Γιαννισκάρι άνθισαν τα κρινάκια της άμμου ΦΩΤ0
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ατμοσφαιρικές αντιθέσεις της Ρούμελης στον ουρανό της Τέμενης Αιγίου ΦΩΤΟ
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Στην Κουνινά Αιγίου ο εορτασμός της Αγίας Άννας
