Γερμανία: Lockdown για τους ανεμβολίαστους – Ποια μέτρα θα ισχύσουν
Τόνισε, επίσης, πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία και θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο.
Σε καθεστώς lockdown μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στη Γερμανία όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης. Τα νυχτερινά κέντρα θα είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές ενώ οι εκδηλώσεις θα γίνονται ως εξής. Στους εσωτερικούς χώρους έως 50 άτομα και στους εξωτερικούς έως 200.
Η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για πράξη αλληλεγγύης, τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος από την πανδημία και θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο. Ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα πρέπει να περάσει με νόμο από την ομοσπονδιακή Βουλή.
Η κεντρική κυβέρνηση και τα κρατίδια ζητούν από αρμόδια αρχή ηθικής να ετοιμάσει σύσταση μέχρι το τέλος του χρόνου ώστε εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή να ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο του 2022.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Ο αχαιός Νίκος Πολυδερόπουλος σε σπάνιες στιγμές με τον γιο του ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Πλήθος πιστών στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ροδιάς ΦΩΤΟ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
