Γερμανία: «Ναι» στο τόπλες λέει το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών – «Ελευθερώστε τις θηλές»

Τα μέλη του κόμματος ζητούν να εγκριθεί το αίτημά τους, ώστε να μπορούν οι γυναίκες να κάνουν μπάνιο σε δημόσιες πισίνες με το στήθος τους σε κοινή θέα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ναι στις «γυμνόστηθες γυναίκες» στις δημόσιες πισίνες λέει το γερμανικό κόμμα των «Ελεύθερων Δημοκρατών» του οποίου ηγείται ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Σύμφωνα με την «Bild», στο συνέδριο του κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό διατυπώθηκε εγγράφως το αίτημα των συμμετεχόντων, υπό τον τον τίτλο «Ελευθερώστε τις θηλές».

Ειδικότερα, τα μέλη του κόμματος ζητούν να εγκριθεί το αίτημά τους, ώστε να μπορούν οι γυναίκες να κάνουν μπάνιο σε δημόσιες πισίνες με το στήθος τους σε κοινή θέα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα μέλη των «Ελεύθερων Δημοκρατών» τάσσονται υπέρ της κατάργησης των ενδυματολογικών κωδίκων στις πισίνες, όπως και σε παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Η Ελένα Χέρτσιγκ από το Λούντβιγκσπουργκ, μέλος της Ομοσπονδιακής Εκτελεστικής Επιτροπής των «Ελεύθερων Δημοκρατών», όπως και η γενική γραμματέας του FDP, Γιούντιθ Σκάντενλι, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι γυναίκες θα πρέπει να καλύπτουν το στήθος τους κάνοντας μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε δημόσιες πισίνες.

«Καθένας πρέπει να μπορεί να κολυμπά όπως θέλει», αναφέρει η γενική γραμματέας του κόμματος.

Από την πλευρά του, ο 63χρονος Έντγκαρ Κοσλόφσκι, πρόεδρος της ομοσπονδιακής ένωσης ναυαγωσωστών επισημαίνει: «Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, σχεδόν το 30% των νεαρών γυναικών δεν φορούσαν μπικίνι. Σήμερα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην δημοτική πισίνα μου στο Έτενχαιμ είδα το καλοκαίρι μόνο δύο γυναίκες να κάνουν τόπλες, αν και η διεύθυνσή μας το επιτρέπει. Κάθε ιδιοκτήτης πισίνας πρέπει να αποφασίζει μόνος του αν θα επιτρέψει στις γυναίκες να κάνουν τόπλες ή όχι», προσθέτει.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments