Γερμανία: «Όχι» στην απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από τον ΦΠΑ, λέει η ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε σήμερα το γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. «Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από την Ευρωπαϊκή Ένωση το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει να μην ισχύει ο γενικός ΦΠΑ στην προσαύξηση κατά 2,419 σεντς/κιλοβατώρα, προκειμένου να μετριαστεί η νέα επιβάρυνση των καταναλωτών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ιστοσελίδας Check24, για ένα νοικοκυριό τεσσάρων ατόμων με κατανάλωση 20.000 kWh, αυτό, εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω ελάφρυνση, σημαίνει επιπλέον κόστος 570 ευρώ/ετησίως.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε σήμερα το γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ. «Δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης σε αυτό το είδος φόρου», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η ΕΕ πάντως δήλωσε ότι θέλει να βρει μια λύση από κοινού με το Βερολίνο ώστε ο τελικός πελάτης να έχει αντίστοιχη ελάφρυνση. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε επίσης διαβεβαιώσει ότι, αν η ΕΕ δεν δεχόταν την εξαίρεση, οι καταναλωτές θα αποζημιώνονταν με άλλους τρόπους.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας στην μουσική εκδήλωση των Άνω Συχαινών ΦΩΤΟ
Η Κίνα βάζει αυστηρά όρια στις «σχέσεις» παιδιών με AI companions
Πώς να ρίξετε τη χοληστερόλη σε 30 μέρες: Οι κινήσεις που φέρνουν αποτελέσματα
Θάλασσα xωρίς Ιθάκη και η Οδύσσεια του Τεύκρου στις «Γραμμές Τέχνης»
Νέο Android malware με AI που κλέβει PIN και κωδικούς και δεν φεύγει με unistall
