Γερμανία – Συνταγματικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκαν προσφυγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε τις προσφυγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, ο οποίος αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου.

Γερμανία - Συνταγματικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκαν προσφυγές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Η απόφαση τον περασμένο Δεκέμβριο τόσο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου όσο και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού όλων όσοι εργάζονται στον ευρύτερο υγειονομικό τομέα, σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα αποκατάστασης, προκάλεσε κύμα προσφυγών -κυρίως από ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη σήμερα (11.02.2022) ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί, από νομική άποψη, να εφαρμοστεί κανονικά, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα η εξέταση της συνταγματικότητας του μέτρου.

Οι δικαστές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στάθμισαν σε αυτή τη φάση τις συνέπειες ενδεχόμενης αναστολής της εφαρμογής του νόμου σε σχέση με τις συνέπειες από την εφαρμογή του, ακόμη και αν αργότερα κριθεί αντισυνταγματικός. «Η πολύ χαμηλή πιθανότητα σοβαρών συνεπειών από τον εμβολιασμό αντισταθμίζεται από τη σημαντικά υψηλότερη πιθανότητα συνεπειών σε βάρος ιδιαίτερα ευάλωτων ανθρώπων», αναφέρει το Δικαστήριο και προσθέτει ότι σε αυτή τη φάση «δεν υπάρχουν εκτεταμένες συνταγματικές ανησυχίες».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ