Γερμανία: Βεβήλωσαν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Έσκαψαν τρύπα βάθους ενός μέτρου στον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη Γερμανία

Γερμανία,Σόιμπλε

Yπάλληλοι του δήμου του Όφενμπουργκ ανακάλυψαν μια φρεσκοσκαμμένη τρύπα στον τάφο του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και Χριστιανοδημοκράτη πρώην προέδρου της Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, σήμερα το πρωί.

Η αστυνομία της περιοχής, αναφέρει ότι άγνωστοι έσκαψαν σε βάθος 1,20 μέτρων στο μνήμα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να φθάσουν έως το φέρετρο. Οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου εντόπισαν τον βανδαλισμό νωρίτερα σήμερα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Με εντολή της εισαγγελίας, διεξάγεται έρευνα από την Υπηρεσία κατά του Εγκλήματος για «διατάραξη της ειρήνης νεκρού» και αναζητούνται πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Η πράξη επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

«Βαθιά σοκαρισμένη» δήλωσε η διάδοχος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. «Είναι αβάσταχτο το γεγονός ότι υπάρχουν προφανώς άνθρωποι που βεβηλώνουν τον τάφο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διαταράσσουν την ηρεμία του. Ανησυχώ πολύ όταν κάποια κομμάτια της κοινωνίας μας επιδεικνύουν τέτοια βαναυσότητα», δήλωσε η κυρία Μπας και εξέφρασε την βαθιά θλίψη της για το περιστατικό.

Ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κάρστεν Λίνεμαν δήλωσε «έντρομος» στην εφημερίδα BILD και εξέφρασε την ελπίδα να συλληφθούν σύντομα οι δράστες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ