Γιατί και που ξηλώνουν κώνους από την Πατρών – Πύργου

Κυκλοφοριακές αλλαγές, ικανοποίηση στους τοπικούς φορείς της Δυτικής Αχαΐας.

Ειδήσεις Πάτρα

Αφαίρεση κώνων, νέοι κόμβοι και αλλαγή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πρόκειται να εφαρμοστούν σύντομα στην Πατρών – Πύργου στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα από κατοίκους της περιοχής.

Οι αυστηρές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιβλήθηκαν για μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό ακόμα και στην επικοινωνία μέσα σε οικισμούς, με αποτέλεσμα η υπάρξουν αντιδράσεις, ενώ ο δήμος κατέθεσε προτάσεις προς το υπουργείο Υποδομών που όπως φαίνεται έγιναν δεκτές.

Οι αλλαγές παρουσιάστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εργοταξιάρχη του έργου Γ. Αγγελόπουλο ενώ ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Αφαιρούνται οι διπλοί κώνοι στο ύψος του Γομοστού όπου και θα τοποθετηθεί μια σειρά από κώνους.

Στη διασταύρωση της εθνικής οδού με τα Νιφορέικα δημιουργείται κόμβος ώστε να είναι δυνατή η έξοδος οχημάτων στην κατεύθυνση Πύργος-Νιφορέικα.

Δημιουργείται κόμβος στο ύψος του Γομοστού.

Δημιουργείται κόμβος στο ύψος των Μποντεΐκων, Λάππα και Βουπρασίου όπου επίσης αφαιρείται η διπλή σειρά κώνων και μπαίνει μονή σειρά.

Κατασκευάζονται ασφαλείς θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων σε Γομοστό, Καραίικα, Ράχη, Σαγαίικα, Λάππα, Βουπράσιο και Μποντέικα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες, στηθαία και επιπλέον φωτισμός.

Τέλος, σε επόμενη φάση θα εξεταστεί και η δυνατότητα κατασκευής κόμβου στα Γερουσέικα.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς δήλωσε σχετικά με τις κυκλοφοριακές αλλαγές τα εξής: «Είναι γεγονός ότι με τις παρεμβάσεις επί της υφισταμένης οδού Πατρών-Πύργου έχουν εκλείψει τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Εν τούτοις οι παρεμβάσεις αυτές προκάλεσαν ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα που ο Δήμος τα εντόπισε έγκαιρα και διεκδίκησε την βελτίωσή τους. Η διεκδίκηση αποδείχθηκε επιτυχής, το αρμόδιο υπουργείο μελέτησε τις προτάσεις και η ανάδοχος εταιρεία προχωρεί στην υλοποίηση σε μια εξέλιξη για την οποία εκφράζω την ικανοποίησή μου».

Για το θέμα, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Κωστούρος. Επιβεβαίωσε ότι οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκουν σύμφωνους τους κατοίκους και όπως είπε, ήδη συνεργεία έχουν αρχίσει να ξηλώνουν κώνους από κάποια σημεία του δρόμου.

Ο κ. Κωστούρος σημείωσε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί συνέβαλαν στον μηδενισμό των τροχαίων ατυχημάτων. «Ουτε γρατζουνιά δεν έχει γίνει εδώ και μήνες» είπε, όμως οι περιορισμοί ήταν τόσο αυστηροί που δημιουργούσαν συνθήκες αποκλεισμού με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν παραβάσεις.

Ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, έγραψε στο facebook τα εξής: «Προς τους θιασώτες της σωστής χάραξης στη Πατρών Πύργου από Αγαγιά και κάτω. Εγινε μελέτη νέου τάπητα και κορυνών με διαγράμμιση που έκλεινε κάθε δίοδο στον δρόμο, από τεχνοκράτες των Αθηνών ερήμην της τοπικής κοινωνίας και υλοποιήθηκε. Μετά τον δίκαιο ξεσηκωμό και αγώνα των κατοίκων, αντί να σταματήσουν το έργο και να επανασχεδιάσουν, ενόψει μάλλον της προεκλογικής περιόδου, ξηλώνουν τις νεοεγκατασταθείσες κορύνες, φρεζάρουν την νεοτοποθετηθείσα άσφαλτο και διορθώνουν επί τα βελτίω την χάραξη. Ερωτώ, ποιός πληρώνει κύριοι ανευθυνοϋπεύθυνοι για όλα αυτά».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments