Γιατί παραιτείται ο Πρόεδρος της ΕΡΤ; Πώς σχετίζεται με τα έξοδα της Eurovision; ΒΙΝΤΕΟ

Παραιτείται ο πρόεδρος της ΕΡΤ λόγω Eurovision;

ΕΡΤ,Eurovision,κόστος

Μετά το τέλος της Eurovision, και την 11η θέση που κατέλαβε η Μαρίνα Σάττι,  το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, και συγκεκριμένα στο κόστος της φετινής συμμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό αλλά και στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Το κόστος της φετινής ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περίπου. Σε αυτό το ποσό, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, τα οποία αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, συμπεριλαμβάνεται το τέλος, το οποίο πληρώνουν οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, η διαμονή της ελληνικής συμμετοχής, τα link για τις ζωντανές συνδέσεις της ΕΡΤ, η ενοικίαση του booth, που φιλοξένησε τους παρουσιαστές, Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα, αλλά και όσα πληρώθηκαν στη δισκογραφική εταιρεία της Μαρίνας Σάττι για την προώθηση του τραγουδιού.

Ανάμεσα στα όσα αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» ήταν και τα έξοδα του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, και της συμβούλου του, Λίνας Παπαδάκη. Το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο ο Κωνσταντίνος Ζούλας όσο και η Λίνα Παπαδάκη δεν είχαν λάβει επίσημη πρόσκληση από την EBU, καθώς η διοργανώτρια Αρχή προσκάλεσε μόνο τους CEO των δημοσίων φορέων, ενώ οι δύο προαναφερθέντες δεν αποτελούσαν μέλη της ελληνικής αποστολής. Όπως τονίζεται στο άρθρο, τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του θα πρέπει να υποβάλουν στον αρμόδιο διευθυντή τον λόγο για τον οποίο ταξίδεψαν στο Μάλμε της Σουηδίας.

Το θέμα συζητήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Breakfast@Star» και αναφέρθηκε ο λόγος για τον οποίο τα δύο μέλη της ΕΡΤ ταξίδεψαν στο Μάλμε της Σουηδίας. Σύμφωνα με την εκπομπή του «Star Channel», από το εν λόγω δημοσίευμα, ο λόγος του ταξιδιού εστιάζεται στο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και ενώ έκανε δηλώσεις η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Έντεν Γκολάν, δεν έκρυψε την κούρασή της και άρχισε να χασμουριέται, γεγονός που προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. «Όποιος εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

Ο λόγος, λοιπόν, του ταξιδιού του Κωνσταντίνου Ζούλα και της Λίνας Παπαδάκη στη Σουηδία, όπως αναφέρθηκε, ήταν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία προκλήθηκε από το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι. Τα δύο μέλη της ΕΡΤ ταξίδεψαν στη Σουηδία μετά τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν από τη στάση της νεαρής τραγουδίστριας.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ