Γιώργος Γεραπετρίτης – Άρειος Πάγος: Προανήγγειλε την προσφυγή της ΝΔ για το κόμμα Κασιδιάρη

Η ΝΔ θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη περί συμμετοχής του στις εκλογές του Μάϊου.

Γεραπετρίτης

Την προσφυγή της Νέας Δημοκρατίας στον Άρειο Πάγο έκανε γνωστό πως θα γίνει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη σε ότι αφορά την συμμετοχή του στις εκλογές του Μάϊου.

Συγκεκριμένα ο κύριος Γεραπετρίτης είπε μιλώντας στο Star: «Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψη του κόμματος, θα πρέπει το κόμμα του κυρίου Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί».

Διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε νεοναζιστικό μόρφωμα να μπει στη Βουλή. Θα καταθέσουμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μία εγκληματική οργάνωση η οποία θα εισέλθει στη Βουλή… Είναι και μία ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια τη Δημοκρατία την οποία όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με την ιδιότητα και του αρμόδιου για τις Μεταφορές Υπουργού, ανέφερε για την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα στην Ελληνική Λύση, ότι η ΝΔ δεν ασχολείται με το τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα.

Δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους. Καλοδεχούμενη μία έρευνα καθώς στα κόμματα δεν πρέπει να μένει καμία σκιά… Υπάρχει μία πρακτική να αποδίδεται στα κόμματα μέρος των μισθών, αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από το τραπέζι.

Για τις τρεις διώξεις για τα Τέμπη είπε ότι η δικαστική έρευνα συνεχίζεται. Συμπλήρωσε ότι παρότι είχαμε την τραγική κατάληξη στα Τέμπη δηλώσαμε ότι η υπόθεση αυτή θα φτάσει μέχρι τέλους και θα υπάρξει κάθαρση… Οι συστημικές ατέλειες θα πρέπει να αναδεικνύονται για να φτάσουμε σε βάθος. Μια κατηγόρησαν για υποκρισία για το πόρισμα, αλλά το πόρισμα είναι αντικειμενικό. «Όλα θα έλθουν στο φως».