Γιώργος Μαρτζάκλης: Ο ήρωας της Κύπρου κηδεύτηκε με τιμές 50 χρόνια μετά τον «Αττίλα»
Με τιμές και σεβασμό, όπως αρμόζει σε έναν ήρωα πολέμου, κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Μάνεσι Τριταίας ο Γιώργος Μαρτζάκλης. Τα λείψανά του επέστρεψαν στην Ελλάδα 50 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, μαζί με αυτά άλλων επτά οπλιτών που υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ. Ο Αχαιός Γιώργος Μαρτζάκλης σκοτώθηκε κατά τη δεύτερη εισβολή του «Αττίλα» στις 16 Αυγούστου 1974
Σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Μάνεσι Τριταίας η κηδεία του Γιώργου Μαρτζάκλη, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη δεύτερη εισβολή του «Αττίλα», στις 16 Αυγούστου 1974.
Τα λείψανα του ήρωα πολέμου ήρθαν προχθές στην Ελλάδα με ειδική στρατιωτική πτήση στην Ελευσίνα, μαζί αυτά επτά ακόμα συμπολεμιστών του, τα οποία παρέλαβαν οι αδελφές του, Δήμητρα και Γεωργία, καθώς και ο ανιψιός του, Απόστολος Μαρτζάκλης, αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ.
Ο Γιώργος Μαρτζάκλης ήταν ανάμεσα στους 15 πεσόντες που ταυτοποιήθηκαν κατά την τουρκική εισβολή, ωστόσο επαναπατρίστηκαν τα λείψανα των 8, διότι οι συγγενείς των άλλων 7 προτίμησαν να ενταφιασθούν στον Τύμβο Μακεδονίτισσας της Λευκωσίας.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του ήρωα του Γιώργου Μαρτζάκλη έγινε χθες το μεσημέρι στον Αγιο Γεώργιο Μανεσίου, παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών και φίλων, αλλά και επισήμων.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου Μαρτζάκλη έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου και στο τέλος άγημα του Ελληνικού Στρατού απέδωσε τις δέουσες τιμές.
Πριν από την ταφή διαβάστηκαν οι επικήδειοι από τον Μητροπολίτη Πατρών, τον πρέσβη της Κύπρου Σταύρο Αυγουστίδη, τον ανιψιό του Απόστολο Μαρτζάκλη, στρατηγού ε.α. της ΕΛΑΣ και του Γιώργου Βουρλιόγκα, εκπροσώπου των αγωνιστών της Κύπρου, που ήρθε από τη μεγαλόνησο για την τελετή.
Κατά τη διάρκεια της κηδείας το φέρετρο με τα λείψανα του Γιώργου Μαρτζάκλη, ήταν σκεπασμένο με δύο σημαίες, την ελληνική και την κυπριακή και μετά το τέλος της τελετής, προσφέρθηκαν στις δύο αδελφές του, που ήταν παρούσες από την οικογένεια.

Η μία σημαία δόθηκε στην αδελφή του Δήμητρα και η άλλη στην αδελφή του Γεωργία, οι οποίες ήταν εμφανώς συγκινημένες, που ο αδελφός τους επέστρεψε στο χωρίο που μεγάλωσε, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, για να ταφεί στα πάτρια εδάφη.
Ακόμα παρευρέθησαν πολλοί συμπολεμιστές του στις μάχες της Κύπρου, οι βουλευτές Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Σπύρος Τσιρώνης, ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, συγγενείς και φίλοι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ στα ΑΤΜ
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε USB 3.0 και παλαιότερες θύρες;
Χριστίνα Ορφανίδου: Ταυτοποιήθηκαν ανώνυμοι λογαριασμοί που διακινούσαν υλικό revenge porn
Γιατί σέρνεται το internet σου; Ο σίγουρος τρόπος να βρεις ποιος σου κλέβει Wi-Fi
Google Pixel 11: Έρχεται τον Αύγουστο με εκπλήξεις, νέα χρώματα και… τσιμπημένες τιμές!
Ακυρώνεται η παράσταση «Εγώ θα σας το πω!»
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
Πάτρα: Το Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε φοιτητές από την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών ΦΩΤΟ
