Γιώργος Μαυρωτάς στο RGC 2023: «Η προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό…»

Ακρως ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά στο αθλητικό session του RGC 2023 που αφορούσε την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Μαυρωτάς Ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς στο RGC 2023

«Ο αθλητισμός δεν είναι μόνον μετάλλια, κύπελλα και πρωταθλήματα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα κοινωνικό εργαλείο, ένα όχημα κοινωνικής ενσωμάτωσης και για την πατρίδα μας είναι πολλές φορές ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, η προίκα της νέας γενιάς, αλλά και τομέας οικονομικής ανάπτυξης μέσω του αθλητικού τουρισμού».

Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο γγΑ Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ήταν ο πρώτος ομιλητής του αθλητικού session του φετινού RGC. Ο παλιός διεθνής πολίστας έκανε διεξοδική αναφορά και στο κομμάτι της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και το πάντρεμα αυτής μέσα από το κανάλι του αθλητικού σωματείου. «Ολα αυτά φυσικά με βάση τις αρχές χρηστής διακυβέρνησης του σωματείου, καθώς η ακεραιότητα αποτελεί βασικό συστατικό παγκοσμίως», παρατήρησε ο Γ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε: «Η πορεία επιχείρηση-σωματείο-κοινωνία έχει αντίκτυπο στις νέες γενιές. Είναι βασικό, λοιπόν, να έχουμε σωματεία νοικοκυρεμένα. Οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης έχουν περάσει και στον αθλητισμό, ο οποίος στην Ελλάδα είναι σωματειακός. Το οικοσύστημα Πολιτεία-Ομοσπονδίες-αυτοδιοίκηση-συνέργειες ιδιωτικού τομέα μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την κοινωνία μας».
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «OLYMPASSMARK»
Ο γγΑ έδωσε συγχαρητήρια και στον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο για τη δημιουργία του «Olympassmark», ενός σύγχρονου εργαλείου μέσω του οποίου επιχειρείται η διασύνδεση αθλητισμού και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Μάλιστα, ο Γ. Μαυρωτάς θύμισε και το πρόγραμμα «Χίλων», με το οποίο γίνεται αντίστοιχη αξιολόγηση στις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας. «Είναι το αποκορύφωμα σε μια μεγάλη προσπάθεια για τον αθλητισμό της περιοχής μας», ήταν το σχετικό σχόλιο του Δ. Νικολακόπουλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Εχουμε αποδείξει ότι η Περιφέρεια είναι δίπλα στον αθλητικό κόσμο. Πιστευω ότι έχουμε μέλλον μπροστά μας κι ευελπιστώ ότι και στην επόμενη θητεία μας ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσουμε σε ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς. Το μεγαλύτερο στοίχημα για την ώρα είναι να πείσουμε τα σωματεία να συμμετάσχουν στο «Olympassmark». Ολοι έχουν να κερδίσουν και κυρίως τα σωματεία που αναβαπτίζονται ως οργανισμοί. Στόχος μας είναι να αφήσουμε μια παρακαταθήκη αθλητικής κουλτούρας στην Ολυμπιακή γη».