Γιώργος Μυλωνάκης: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Το νέο πρόσωπο στο επιτελείο του Μαξίμου γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου και πατέρας δύο παιδιών.

Γιώργος

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, από τους παλαιότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, έρχεται στο Μαξίμου, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής (14.06.2024).

Ο Γιώργος Μυλωνάκης τοποθετήθηκε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρα τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Το νέο πρόσωπο στο επιτελείο του Μαξίμου γεννήθηκε στο Πέραμα Αττικής το 1973 και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Τίνα Μεσσαροπούλου και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Περάματος και συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας Πτυχίο Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών το 1997.

Το 2000 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική & Ασφάλεια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι έμπειρο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διατέλεσε Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2013 έως το 2015 και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Το 2015 ορίστηκε τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς.

Το 2016 αποσπάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ορίστηκε Σύμβουλος Θεσμών και Διαφάνειας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.