Γιώργος Ρώρος: Μπάντα υπό διωγμό

Κριτική του επικεφαλής της παράταξης «Ωρα Πατρών» Γιώργου Ρώρου, στο Δήμο για την μπάντα.

Γιώργος Ρώρος: Μπάντα υπό διωγμό

Αυστηρή κριτική για ακόμα μια φορά ασκεί στη Δημοτική αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Ωρα Πατρών», Γιώργος Ρώρος με φόντο τη μπάντα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναμφίβολα η πανδημία είχε ιδιαίτερες επιπτώσεις στον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η άποψη που εξέφρασε η κυβέρνηση ότι: “θα βρουν δημιουργικές λύσεις” ,για να βγουν από την κρίση, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Τα οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση, είναι αποσπασματικά και με χρονοκαθυστέρηση (π.χ μείωση ΦΠΑ εισιτηρίων στο 6%), έχοντας μόνο στόχο την επικοινωνία και όχι την ουσία του θέματος.

Η πόλη μας, η Πάτρα, εξακολουθεί να αδυνατεί να εξασφαλίσει το εργασιακό μέλλον των 37 μουσικών της Δημοτική Μπάντας.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή ακολουθεί την τακτική του Πόντιου Πιλάτου με επιστολές προς την κ. Μενδώνη, κάτι που δεν είναι πάντα σοφό και προ πάντων αποτελεσματικό, δεν λύνει το πρόβλημα.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε έγκαιρα προτείνει στη δημοτική αρχή για το καθεστώς μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης των απολυμένων της μπάντας από το Νοέμβριο του 2019. Η Δημοτική Αρχή αφού ροκάνισε το χρόνο ύστερα από δυόμισι χρόνια ακολούθησε την πρότασή μας, αφού αυτό που προτείναμε είχε ήδη βρει εφαρμογή και σε άλλους Δήμους.

Τι γίνεται με άλλες πόλεις;

Η Κέρκυρα διαθέτει 17 φιλαρμονικές, δημιουργούν-εργάζονται περίπου 2000 μουσικοί, αναδεικνύουν και αναπτύσσουν την Κερκυραϊκή μουσική και παιδεία, σταθερά τροφοδοτούν το Πανελλήνιο μουσικό σώμα με δημιουργούς.

Πριν περίπου ένα μήνα απολαύσαμε στην Πλ. Γεωργίου τη Φιλαρμονική μιάς πολύ μικρότερης πόλης, των Λεχαινών με 50 μουσικούς…

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου οι Μπάντες παιάνιζαν και δημιουργούσαν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή παρουσία, που δέχονταν τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια των επισκεπτών, ενώ ακόμα και η γειτονική Ναύπακτος με τη Παπαχαραλάμπειο Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου που αριθμεί 70 μέλη, δίνει στις εκδηλώσεις του Επιταφίου, που πραγματοποιούνται από το Δήμο Ναυπακτίας, ιδιαίτερο τόνο, με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας, να την επισκέπτονται μόνο για αυτές τις εκδηλώσεις.

Πώς είναι δυνατόν αυτές οι μικρότερες πόλεις να συντηρούν και να παίζουν πρωταγωνιστικό, δημιουργικό ρόλο ενώ εμείς αποτυγχάνουμε;

Μάλλον κάτι δεν κάνετε καλά κ. Δήμαρχε…

Σπαταλάτε χιλιάδες ευρώ με επιλεκτικές απευθείας αναθέσεις, είστε όμως φειδωλοί απέναντι στον Πολιτισμό και ιδιαίτερα τους μουσικούς…

Μπροστά σε αυτή τη συστηματική αδιαλλαξία της Δημοτικής αρχής, απέναντι στους μουσικούς, που φέρνει δυσμενείς εξελίξεις για το εργασιακό τους μέλλον, προχωρούν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 27/4 έξω από το Δημαρχείο. Η παράταξη μας Ώρα Πατρών συμπαρίσταται στις διεκδικήσεις τους και στηρίζει τις κινητοποιήσεις και καλεί τη δημοτική αρχή:

Να σταματήσει τον εμπαιγμό, την ιδιότυπη ομηρία των μουσικών και να δοθεί εδώ και τώρα οριστική λύση».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ