Γλυφάδα: Amber Alert για τις 9χρονες Άρτεμις και Αφροδίτη – Αγνοούνται μετά από γονική αρπαγή
Τα ίχνη των δύο παιδιών χάθηκαν στις 24 Ιουλίου – Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής
Amber Alert ενεργοποιήθηκε για την αναζήτηση της 9χρονης Άρτεμης Ανδρικοπούλου και της 9χρονης Αφροδίτης Ανδρικοπούλου, οι οποίες αγνοούνται από τις 24 Ιουλίου 2026 από την περιοχή της Γλυφάδας.
Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του «Χαμόγελου του Παιδιού», η εξαφάνιση των δύο ανήλικων αφορά περιστατικό γονικής αρπαγής από τη μητέρα τους. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την υπόθεση την Παρασκευή 31 Ιουλίου και προχώρησε άμεσα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas.
Η περιγραφή των δύο κοριτσιών
Η Αφροδίτη Ανδρικοπούλου είναι 9 ετών, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Το ύψος της είναι περίπου 1,35 μέτρα και το βάρος της 35 κιλά. Παραμένει άγνωστο τι φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.
Η Άρτεμις Ανδρικοπούλου είναι επίσης 9 ετών, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια, ύψος περίπου 1,35 μέτρα και βάρος 35 κιλά. Ούτε για εκείνη υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τα ρούχα που φορούσε κατά την εξαφάνισή της.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο παιδιών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μέσω της ενεργοποίησης του Amber Alert τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους διαβιβάζονται σε φορείς, μέσα ενημέρωσης και πολίτες, προκειμένου να συγκεντρωθεί οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό τους.
Πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες
Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση ή έχει δει τα δύο κορίτσια καλείται να επικοινωνήσει άμεσα:
- με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο,
- με οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα της χώρας,
- ή μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, στην οποία παρέχεται ζωντανή ενημέρωση για ενεργές υποθέσεις εξαφάνισης.
Το Amber Alert Hellas ενεργοποιείται σε σοβαρές περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων, με στόχο την άμεση και ευρεία ενημέρωση των πολιτών. Στον μηχανισμό συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, μέσα ενημέρωσης, εταιρείες μεταφορών και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε τα στοιχεία των παιδιών να διακινούνται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το ελληνικό τρόφιμο που θεωρείται «φάρμακο» για την καρδιά
Η AI μεταμορφώνει το Google Earth και μπορείς να δείς τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια
Ζώδια σήμερα 1/8: Ποια ζώδια ευνοούνται την πρώτη μέρα του Αυγούστου!
Τα 12 τρόφιμα «σωτήρες» για όσους δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Το σκάφος διασώστης της NASA χρειάζεται τώρα το ίδιο διάσωση
Τίτλοι τέλους για τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πατρέων ΦΩΤΟ
Το αθώο σφάλμα των οδηγών που διαλύει την αντλία καυσίμου και κοστίζει ακριβά
Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο «Πολύεδρο»
