Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 52χρονο Αλβανό για «υπόγεια» διακίνηση χρημάτων – Περίπου 250 εκατ. ευρώ!

Μετά από πολλούς μήνες συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΟΔΕ και των αντίστοιχων Αρχών της Ολλανδίας, ο 52χρονος εντοπίστηκε στη Γλυφάδα. Η εγκληματική οργάνωση, της οποίας κατηγορείται ότι είναι επικεφαλής, διακινούσε καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβανε από και εμπόριο ναρκωτικών, τα οποία σε 10 μήνες έφτασαν περίπου τα 250.000.000 ευρώ.

Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 52χρονο Αλβανό για «υπόγεια» διακίνηση χρημάτων - Περίπου 250 εκατ. ευρώ!

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ένας 52χρονος Αλβανός με ελληνική υπηκοότητα, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται ότι ήταν ο επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ολλανδία, που προέρχονται από και εμπόριο ναρκωτικών.

Μετά από πολλούς μήνες συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΟΔΕ και των αντίστοιχων Αρχών της Ολλανδίας, ο 52χρονος εντοπίστηκε στη Γλυφάδα. Η εγκληματική οργάνωση, της οποίας κατηγορείται ότι είναι επικεφαλής, διακινούσε καθημερινά μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβανε από και εμπόριο ναρκωτικών, τα οποία σε 10 μήνες έφτασαν περίπου τα 250.000.000 ευρώ.

Η διακίνηση των χρημάτων γινόταν με κρυπτογραφημένες επικοινωνίες μέσω ενός «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος. Μετά από έρευνα στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσά σε χαρτονομίσματα από διάφορες χώρες, όπως:

ευρώ,
δολάρια ΗΠΑ,
δολάρια Καναδά,
δολάρια Αυστραλίας,
ελβετικά φράγκα,
λίρες Τουρκίας,
Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και
Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα του 52χρονου, εκ των οποίων το ένα το χρησιμοποιούσε για τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες και τη διακίνηση μέσω ειδικών εφαρμογών, ένα tablet, ένα CD και κάρτες SIM.Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:
«Κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα 52χρονος Έλληνας υπήκοος, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες Ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emma
Αναστέλλεται η σημερινή απεργία σε μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ - Τι ισχύει με τα δρομολόγια
ekab
Χανιά: «Δολοφόνε φονιά» - Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του 22χρονου