ΝΕΟΤΕΡΑ Υπό έλεγχο η φωτιά στη Γουμένισσα Καλαβρύτων, πώς την έθεσαν υπό έλεγχο ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την βοήθεια των δασοκομάντο της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας και την βοήθεια δύο ελικοπτέρων με αποτελεσματικότητα και συντονισμό κατάφεραν να σώσουν σπίτια και περιουσίες

Γουμένισσα

Νεότερη ενημέρωση:  Μετά από άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων με την βοήθεια κατοίκων – εθελοντών και της πολιτικής προστασίας τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 10:30πμ στο χωριό Γουμένισσα Καλαβρύτων στα όρια του χωριού.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με την βοήθεια των δασοκομάντο της 6ης ΕΜΟΔΕ Πάτρας και την βοήθεια δύο ελικοπτέρων με αποτελεσματικότητα και συντονισμό κατάφεραν να σώσουν σπίτια και περιουσίες κυκλώνοντας άμεσα τις εστίες μη επιτρέποντας τις φλόγες να περάσουν στην χωριό Γουμένισσα αλλά και στο διπλανό Δροσάτο. Ο σχεδιασμός ήταν άριστος.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com οι πυροσβεστικές δυνάμεις κύκλωσαν τις εστίες, ομάδα των δασοκομάντος προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στο μέτωπο της πυρκαγιάς, τα εναέρια μέσα έκαναν στενευμένες ρήξεις νερού, μηχάνημα έργου του Δήμου άνοιγε δίοδο, οι πληρώσεις των οχημάτων γίνονταν άμεσα, ενώ πρόεδρος της κοινότητας και του συλλόγου με εθελοντές βοηθούσαν έχοντας σημεία με κρουνούς διαθέσιμους για άμεση πλήρωση των δεξαμενών.

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο 15 Ιουνίου, στην Γουμένισσα Καλαβρύτων, στα όρια του χωριού, σε αγροτολιβαδική έκταση.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, δυνάμεις των οποίων μετέβησαν στο σημείο.

Παράλληλα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν δύο ελικόπτερα erickson όπως και δασοκομάντο που έφτασαν στην περιοχή όπως αναφέρει το kalavrytanews.

Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ενώ ο αέρας βοηθά καθώς φυσάει προς την ανείθετην από το χωριό κατεύθυνση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια.

Γουμένισσα