Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Η Κάτω Αχαΐα χρειάζεται τοπόσημα, όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης πατέρα Απόστολλο Δημητρόπουλο για την επέκταση της συνεργασίας Δήμου και Εκκλησίας.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Η Κάτω Αχαΐα χρειάζεται τοπόσημα, όπως ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου

Σημείο αναφοράς για την πόλη της Κάτω Αχαΐας ήταν, είναι και θα είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και Βαπτιστή αλλά και ο ναός της Αγίας Αικατερίνης που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2022. Εκεί βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και είχε συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Δύμης πατέρα Απόστολο Δημητρόπουλο για την επέκταση της συνεργασίας Δήμου και Εκκλησίας.

Μαζί με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καρβουνιάρης και ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας Άγγελος Καραντζάς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου, οικοδομείται στη ίδια θέση, όπου βρισκόταν ο παλαιότερος ο οποίος καταστράφηκε από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008. Η κατασκευή του ναού πρέπει να ολοκληρωθεί και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας οφείλει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για λόγους Πίστης αλλά και ανάγκης δημιουργίας εμβληματικών τοπόσημων.

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποπερατωθεί και εκτίμηση της παράταξης του Γρηγόρη Αλεξόπουλου είναι ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να βοηθήσει για την ολοκλήρωση του Ναού-κοσμήματος για τον τόπο, πέρα από τη διαπιστωμένη βοήθεια που έχει δοθεί από πιστούς και ευεργέτες.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση με τον πατέρα Απόστολο Δημητρόπουλο επισημάνθηκε η ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας νέου κοιμητηρίου, λόγω πληρότητας του παλαιού. Επιπλέον, έγιναν εκτενείς αναφορές για την ανάγκη ύπαρξης περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας για μια σειρά κοινών θεμάτων.

Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινωνικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, ενώ υπήρξε γενικότερη ταύτιση απόψεων.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε για τη συνάντηση:

«Ο πατέρας Απόστολος Δημητρόπουλος θέλει την αρωγή του Δήμου και τη συνεργασία σε μια σειρά θεμάτων. Δηλώνουμε πως θα την έχει! Συναντήσαμε έναν άνθρωπο με συγκεκριμένο σχέδιο που η προσφορά του ξεπερνά τα στενά τοπικά όρια, αφού έχει ονειρευτεί και προχωρά με αστείρευτες δυνάμεις για τη δημιουργία ενός ναού που θα είναι από τους πιο περίτεχνους στην Ελλάδα! Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Ο νέος ναός του Πολιούχου μας θα αποτελεί ένα αληθινό Μνημείο-τοπόσημο για την Κάτω Αχαΐα. Η Κάτω Αχαΐα έχει ανάγκη από ένα ναό Μνημείο που θα είναι επιφανής και ξεχωριστός για την ομορφιά του εσωτερικά και εξωτερικά, ο οποίος θα μείνει ως κληρονομιά στην πόλη, την κοινωνία και τις επόμενες γενιές. Πιστεύουμε στην συνεργασία Εκκλησίας και Δήμου και θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ