Γρήγορο μαύρισμα: Συμβουλές για να αποκτήσετε το τέλειο bronze χρώμα

Ας μην ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους που αγαπάμε τον ήλιο, είναι η ενίσχυση της σεροτονίνης.

μαύρισμα

Και έρχεται αυτή η εποχή του χρόνου που χρειάζεται να αποκτήσουμε ένα υπέροχο μαύρισμα χωρίς όμως να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός μας. Ο δρόμος, όμως, για το τέλειο μαύρισμα δεν είναι πάντοτε εύκολος και απαιτεί… θυσίες!

Ας μην ξεχνάμε πως ένας από τους λόγους που αγαπάμε τον ήλιο, είναι η ενίσχυση της σεροτονίνης (η ορμόνη που ανακουφίζει από το άγχος) και βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης D, και κάνει καλό στα κόκαλα, στα δόντια και στο δέρμα σου.

Και επειδή γνωρίζουμε πως αγαπάς το ηλιοκαμένο δέρμα του καλοκαιριού, αλλά, για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, θα πρέπει να φροντίζεις να έχεις ένα πιο ασφαλές μαύρισμα.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να απολαμβάνεις τον ήλιο χωρίς άγχος:

μαύρισμα

 

 

Εκθεση στον ήλιο:

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα: Η ηλιοθεραπεία στις ώρες αιχμής (10πμ – 4μμ) μπορεί να είναι επικίνδυνη. Προτιμήστε τις πρώτες πρωινές ή τις όψιμες απογευματινές ώρες.
Ξεκινήστε σταδιακά: Μην εκτίθεστε στον ήλιο για πολύ ώρα στην αρχή. Ξεκινήστε με 10-15 λεπτά και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια.
Κάντε συχνά διαλείμματα: Αφήστε το δέρμα σας να ξεκουραστεί στη σκιά κάθε 20-30 λεπτά.
Γυρίστε το σώμα σας: Βεβαιωθείτε ότι εκτίθεστε στον ήλιο ομοιόμορφα και από όλες τις πλευρές.
Χρησιμοποιήστε αντηλιακό: Εφαρμόστε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 ή υψηλότερο) 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και επανεφαρμόζετε συχνά, ιδιαίτερα μετά από κολύμβηση ή εφίδρωση.

μαύρισμα

 

Διατροφή:

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε β-καροτίνη: Η β-καροτίνη βοηθά στην παραγωγή μελανίνης, της ουσίας που δίνει στο δέρμα το χρώμα του. Καλές πηγές β-καροτίνης είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες,το σπανάκι, το μπρόκολο και οι ντομάτες.
Φάτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C: Η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, οι φράουλες και τα μπρόκολα.
Πίνετε άφθονο νερό: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και βοηθά στην πρόληψη του ξεφλουδίσματος.

Προϊόντα:

Χρησιμοποιήστε αυτομαυριστικό: Τα αυτομαυριστικά προσφέρουν ένα τεχνητό μαύρισμα που μοιάζει με φυσικό. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να πετύχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα: Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας λαμπερό και να αποτρέψετε το ξεφλούδισμα. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα μετά την ηλιοθεραπεία και καθημερινά.

μαύρισμα

Επιπλέον συμβουλές:

Αποφύγετε το solarium: Το solarium εκπέμπει υπεριώδη ακτινοβολία (UV) που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος.

Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα βλάπτει το δέρμα και μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελανίνης.

Κάντε τακτικά ελέγχους δέρματος: Επισκεφθείτε το δερματολόγο σας για να κάνετε ελέγχους δέρματος για τυχόν καρκινικές αλλοιώσεις.

Να θυμάστε: Το υγιές μαύρισμα είναι ένα σταδιακό και ασφαλές φαινόμενο. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αποκτήσετε ένα όμορφο και λαμπερό μαύρισμα που θα διαρκέσει.