H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενεί Γερμανούς δημοσιογράφους στο Μεσολόγγι
“Στόχος μας είναι η δημιουργία ισχυρού δημοσιογραφικού περιεχομένου και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας” είναι το μήνυμα του Σακαλλαρόπουλου

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενεί ένα γκρουπ Γερμανών δημοσιογράφων οι οποίοι κάνουν farm trip στο ιστορικό Μεσολόγγι και τους δείχνει τους «θησαυρούς» της περιοχής.
Επικεφαλής της δράσης είναι ο Αντιπερειφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος ο οποίος με ανάρτηση του ανέφερε: «
Για πολλούς το τριήμερο είναι μια ευκαιρία ξεκούρασης. Για εμάς είναι μια ακόμη ευκαιρία δουλειάς για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γιατί η τουριστική προβολή δεν γνωρίζει αργίες και οι ευκαιρίες εξωστρέφειας δεν περιμένουν.
Στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2026 και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις διεθνούς εξωστρέφειας και προβολής του τόπου μας.
Αυτό το διάστημα φιλοξενούμε στην περιοχή Μεσολογγίου – Αιτωλικού τον διακεκριμένο Γερμανό δημοσιογράφο Sven Rahn της εφημερίδας Die Welt, στο πλαίσιο οργανωμένου Fam Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εξωτερικού του ΕΟΤ Γερμανίας.
Το Μεσολόγγι και το Αιτωλικό αποτελούν έναν μοναδικό προορισμό όπου η ιστορία συναντά τη λιμνοθάλασσα και η αυθεντική Ελλάδα αποκαλύπτεται μέσα από τη φύση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Έναν τόπο που συνδυάζει αρμονικά το φυσικό περιβάλλον, τη σπουδαία ιστορική κληρονομιά, τις παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες και τις αυθεντικές εμπειρίες που αναζητά ο σύγχρονος ταξιδιώτης.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάδειξη της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, ενός οικοσυστήματος διεθνούς σημασίας, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο οικοτουρισμός, η παρατήρηση ορνιθοπανίδας και ο βιωματικός τουρισμός. Παράλληλα, μέσα από επισκέψεις σε σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα, τη γνωριμία με την τοπική κοινωνία και τη μοναδική γαστρονομία της περιοχής, αναδεικνύεται η πολυδιάστατη ταυτότητα του προορισμού.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ισχυρού δημοσιογραφικού περιεχομένου και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Γερμανική αγορά, μία από τις σημαντικότερες αγορές για τον Ελληνικό Τουρισμό”.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News