«Hot-Dry-Windy»: Τετραήμερος συναγερμός, πότε θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος
Επικίνδυνο κοκτέιλ για το ξέσπασμα φωτιάς δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους άνεμους που θα επικρατήσουν στη χώρα.
Από σήμερα Δευτέρα 11/08/2025 ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και την Τετάρτη (13/8) θα σκαρφαλώσει στους 40°C ενώ οι συνθήκες τύπου «Hot – Dry – Windy» (ζεστός-ξηρός-ανεμώδης) θα διατηρηθούν, γεγονός που προκαλεί συναγερμό στις Αρχές.
Καιρός: Μποφόρια και θερμοκρασίες έως 41°C, πότε θα δροσίσει, η πρόγνωση για τον Δεκαπενταύγουστο
Στο Ιόνιο αναμένεται οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αναμένεται να αγγίξουν τα επίπεδα θυέλλης. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς στην Αττική ενώ στη Θεσσαλονίκη θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς.
Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους άνεμους που θα συνθέτουν το σκηνικό των επόμενων ημερών στη χώρα, δημιουργούν ένα επικίνδυνο συνδυασμό για την εκδήλωση φωτιάς.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε Αττική, Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Στο Δεσινό Καλαβρύτων της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
Εκατομμύρια οδηγοί «εγκαταλείπουν» το Google Maps για αυτή την εφαρμογή: Δεν έχει διαφημίσεις και δεν θέλει ίντερνετ
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
