Η Αχαΐα στην Κυβέρνηση – Ο ρόλος του Ανδρέα Κατσανιώτη και η αντίδραση

Καιρό είχε να δει Αχαιό βουλευτή η περιοχή σε κυβερνητικό σχήμα. Ο Ανδρέας Κατσανιώτης αναλαμβάνει τον απόδημο ελληνισμό σε μια ευαίσθητη συγκυρία.

ανδρεας κατσανιωτης

«Ικανοποιημένος;» «Ε, ναι». Με δύο λιτές λέξεις, ένα επιφώνημα και μια κατάφαση αντέδρασε ο υφυπουργός πλέον Ανδρέας Κατσανιώτης στο κλασικό ερώτημα της «Π», για τις διαθέσεις του, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα.
Τρίτη λέξη προτίμησε να μην πει: Επέλεξε να τοποθετηθεί με προσεκτική, θερμή αλλά και ψύχραιμη δήλωση με υπερβατικά χαρακτηριστικά, τα οποία άλλωστε απαιτεί η θέση που αναλαμβάνει.

Μια θέση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπική. Ο αχαιός βουλευτής καλείται σε μια δύσκολη στιγμή, μεγάλης κινητικότητας και αβεβαιότητας να κινητοποιήσει τις εκτός συνόρων εθνικές δυνάμεις υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Είναι ένας χώρος που του είναι οικείος, καθώς ως γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην κυβέρνηση Σαμαρά είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον εκτός Ελλάδας ελληνισμό, αναπτύσσοντας δικτυώσεις με υπηρεσίες τύπου στο εξωτερικό.

Με την ιδιότητα αυτή επανασυστήθηκε στους Αχαιούς- είχε προηγηθεί μακρά επαγγελματική του θητεία στην Αθήνα, στον ιδιωτικό τομέα- για να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης κόντρα στον Απόστολο Κατσιφάρα, το 2014, σημειώνοντας καλή επίδοση, και να εκλεγεί πρώτος βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ το 2015. Δεύτερος μεταξύ τεσσάρων εξελέγη στις εκλογές του 2019.

Ολα δείχνουν ότι η θέση του κ. Κατσανιώτη έχει στο βάθος πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού θα κληθεί να ασχοληθεί παραγωγικά με το ενεργό ανθρώπινο κεφάλαιο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Η ΔΗΛΩΣΗ
Μετά την ορκωμοσία του ως νέος Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε τα εξής:
«Η τιμητική ανάθεση του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Εξωτερικών από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αντανακλά στην Αχαΐα της ισχυρής πολιτικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης πολιτικής πράξης και αισιοδοξίας.

Η εξωτερική πολιτική και ειδικότερα η σχέση της χώρας με τον απόδημο Ελληνισμό συνιστά μια μεγάλη ευθύνη που όμως ξεπερνά τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει όλους.

Από την πλευρά μου θα κάνω τα πάντα ώστε να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την Ελλάδα που ζει και αναπνέει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

@Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου απηύθυνε «συγχαρητήρια στον συνάδελφο Βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ