Η αυτοδιοίκηση όφειλε να έχει ενεργοποιηθεί

Το κύριο άρθρο της “Π” γράφει για τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει η αυτοδιοίκηση στους εμβολιασμούς.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ απευθύνθηκε στους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της χώρας. Και ζήτησε την ενεργοποίησή τους στην προώθηση του εμβολιασμού και των υγειονομικών μέτρων που κρίνονται και σήμερα αναγκαία απέναντι στην πανδημία.

ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ να είχε γίνει νωρίτερα. Το είχαμε υπογραμμίσει από αυτές τις στήλες μόλις διαφάνηκε αφενός η φύση της απειλής και αφετέρου η διάθεση μεγάλου μέρους της κοινωνίας να αψηφήσει τον κίνδυνο.

ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ διάστημα είχε επικρατήσει η αίσθηση ότι η τήρηση των κανόνων και η προστασία των πολιτών ήταν αποκλειστική υπόθεση των κεντρικών κυβερνητικών και των διοικητικών οργάνων.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ Πάτρας, δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες παραινετικού χαρακτήρα από τον Δήμο. Αντιθέτως, εκδηλώθηκαν κινήσεις που έκλειναν το μάτι στην παράβαση των κανόνων, όπως οι «συμβολικές πολιτικές εκδηλώσεις» στην έξαρση των κρουσμάτων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι υποχρέωση του Κικίλια ή του Χαρδαλιά, να αποτρέπει τη μαζική κυκλοφορία μας στη Ρήγα Φεραίου χωρίς μάσκες.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι φορέας πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης. Και να μην επιλέγει από την ευθύνη μόνο το μέρος της που την εξυπηρετεί πολιτικά.

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ των 6 ετών από την ιλαροτραγωδία του δημοψηφίσματος του 2015 πέρασε σε δεύτερη μοίρα, λόγω των γνωστών προτεραιοτήτων. Ουσιαστικά όμως έχουν διευθετηθεί οι πολιτικοί λογαριασμοί. Συνέβαλε σ’ αυτό η καθοριστική εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και η έμμεση ομολογία εσφαλμένων εκτιμήσεων από την πλευρά της απελθούσας κυβέρνησης. Επαιξε ρόλο όμως και το γεγονός ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση αφίσταται πλέον της αλόγιστης ρητορικής των ημερών εκείνων. Λέει καμιά κουβέντα παραπάνω, όπως κάνουν οι αντιπολιτεύσεις, αλλά δεν δείχνει να πιστεύει ότι ένας άοπλος τσεγκεβαρισμός εν έτει 2021 μπορεί να προκαλέσει κάτι καλύτερο από έναν αυτοχειριασμό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ